• 07 Mayıs 2012

Mavi Kapak Kampanyasında 10 Engellimiz Tekerlekli Sandalyelerine Kavuştu

Üniversitemiz İngiliz Dili ve Edebiyatı Kulübü ile Sivas Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü “Mavi Kapak” kampanyası kapsamında 10 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde yapılan tekerlekli sandalye teslim törenine Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sabahattin Erbıyık, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kampanya hakkında bilgi veren İngiliz Dili ve Edebiyatı Kulübü Başkanı ve Proje Koordinatörü Enes Lekesiz, projeyi 6 ay önce başlattıklarını ve bu süre zarfında 3 ton kapak topladıklarını söyledi. Lekesiz; “Topladığımız 3 ton mavi kapağın 1,5 tonunu İstanbul’a gönderdik. Bize kapaklar karşılığında 10 tekerlekli sandalye verdiler. Bizde bunları belediyemiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan 10 aileye verdik” dedi. Konuşmaların ardından Rektör Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Recep Toparlı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Erbıyık ve fakülte dekanları tarafından tekerlekli sandalyeler sahiplerine verilmek üzere yakınlarına verildi. Rektörümüz Prof. Dökmetaş projeye katkı sağlayanlara teşekkür belgelerini takdim etti.