• 07 Mayıs 2012

Üniversitemiz Yerleşkesine 1000 Adet Kurt Üzümü (Goji Berry) Fidesi Dikildi

Rektörlüğümüzce Üniversite Yerleşkesine "Gıda Ormanı" proje çalışması "Kurt Üzümü" fidan dikimi töreni gerçekleştirildi. Tören Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Müsiad Sivas Şube Başkanı Tahir Kavdır, İmranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Murat Açıl, İmranlılı iş adamları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dökmetaş "Üniversitelerin temel özelliklerinden biri bölgesine katkı vermesidir. Üniversiteler bölgesine katma değer vermeli ve bölgeyle birlikte eser üretmeli. Bu konuyla ilgili olarak Yrd. Doç. Dr. Hasan Eleroğlu Hocamız çok büyük projeler hazırladı. Ben kendisine ve birlikte hareket eden herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Proje Koordinatörü Rektörlük Enformasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Eleroğlu ise Kurt Üzümünün özelliklerinden bahsederek "Kurt Üzümü tarımsal budaması yapıldığında 3 metre uzunluğunda normal boylu küçük ağaçtır. Çok tuzlu ve kuru topraklarda yetişebilen güçlü kök yapısına sahiptir. Sıcağa, kuraklığa, toza, kentsel kirliliğe karşı dayanıklıdır. 2 yaşında olduğu zaman meyve vermeye başlar. Kızılcık benzeri olan tam bir vitamin mineral ve antioksidan deposudur. Bu yıl kurutma tekniklerini geliştirerek meyvelerini almaya başlayacağız. MYK firması ise Teknokent'imiz de bununla ilgili kurutma teknolojileri ile ilgili çalışma yapacak. "dedi. İmsiyad Başkanı Murat Açıl ise Rektörümüz Prof. Dökmetaş bizi İmranlı'nın gelişimi konusunda her konuda destekliyor. Bu tür törenler bizim desteklediğimiz ve çalıştığımız projeler. Bunlar aynı zamanda insanın yaşam kalitesini arttıran, sağlıklı beslenmesini tetikleyen ve bulunduğu bölgeye ekonomik katkı sağlayan projelerdir." dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından 1000 adet “Kurt Üzümü” fidanı toprakla buluşturuldu.