• 03 Mayıs 2012

"Başarılı Girişimciliğin Sırları"

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Kulübü tarafından "Başarılı Girişimciliğin Sırları" adlı panel düzenlendi. Merkezi Amfi’de düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Estaş Yön. Kur. Bşk. Abdullah Döner, Dermokil A.Ş adına; Satın Alma ve Ar-Ge Müdürü Hacer Canpolat, SRT Yön Kur. Bşk. Ahmet Hasdemir, Emmioğlu Mermer adına; İsak Emmioğlu, Ofislıne AŞ Adına Göksel Aras, Marka Gıda A.Ş adına Halis Kaplan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Panelde konuşan Rektör Prof. Dökmetaş Kızılırmak'ın ötesinden gelen misafirlerimize teşekkür ettiğini ifade ederek program için, Üniversite Sanayi, Sivas Üniversite iş birliğinin bir örneğini yaşıyoruz şeklinde konuştu. Rektör Dökmetaş tüm katılımcıların isim ve görevlerini sayarak "Bu kurumlar Sivas için çok büyük kuruluşlar. Yüzlerce kişi istihdam ediyorlar. Sivas'ın ismini dünyanın dört bir tarafına duyuruyorlar. Cumhuriyet Üniversitesi de büyük bir marka. Üniversiteyi üniversite yapan fonksiyonlardan bir tanesi bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmak, bilgi alışverişi yollarını açmak, ben bu toplantının hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından katılımcılar hayat hikâyeleri ve kurumlarının kuruluş hikâyelerini ve markalaşma yaşamını anlatarak öğrencileri bilgilendirdiler. Panelin ardından Rektör Dökmetaş tüm katılımcılara günün anısına onurluk verdi.