• 04 Mayıs 2012

FIAT, Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliğine Araç Motoru ve Vites Kutusu Verdi

Üniversitemizin kurucularından Şefik Sümbüloğlu'nun girişimleri ile Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümüne TOFAŞ tarafından yeni Araç Motoru ve Vites Kutusu hediye edildi. Fakülte Otomotiv Mühendisliği Laboratuvarında ekipmanların teslim töreni gerçekleştirildi. Teslim törenine Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Bozkaya, FIAT 9. Bölge Satış Sonrası Müdürü Mahmut Genç, Tofaş Eğitim Merkezi Uzmanı Yaşar Vatansever, Oto Sabır Otomotiv Genel Koordinatörü Onur Sümbüloğlu ve öğretim üyeleri katıldı. Rektör Prof. Dökmetaş TOFAŞ yetkilileri ile bir süre görüşerek takdim edilen parçalar hakkında bilgi aldı. Ardından Bölge Müdürü Genç, FIAT Teknik Uzmanı Vatansever, FIAT Oto Sabır Genel Koordinatörü Onur Sümbüloğlu ve FIAT Oto Sabır Servis Müdürü Alp Aslan, burada Rektör Dökmetaş ve Dekan Prof. Bozkaya'ya motorları ve vites kutusunu teslim etti. Rektör Prof. Dökmetaş, eğitime desteğin çok önemli olduğunu ifade ederek “Burada eğitim gören öğrencilerimiz aracın motorunu görmeden mezun olmamalı. Bir aracın motorunu söküp takmalı, parçalarını tanımalı ki aldığı eğitimin kendisine faydası daha fazla olsun. Sizler bu katkınızla öğrencilerimizin eğitimine de ciddi bir katkı sağlıyorsunuz, bu nedenle FIAT’a teşekkür ediyoruz” dedi. FIAT 9. Bölge Satış Sonrası Müdürü Mahmut Genç ise “FIAT olarak öğrencilerimize destek olmaktan, gelecekte Türkiye Sanayisi’ni yönlendirecek olan gençlerimizin önünü açmak ve teknolojiyle tanıştırmaktan mutluyuz” dedi. Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Bozkaya ise FIAT yetkililerine teşekkür ederek “Burada yapılan katkı öğrencilerimiz için çok önemli. Bölümümüze öğrenci alımı öncesinde iyi bir laboratuvar kurma konusunda başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bu girişimlerinden dolayı FIAT yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, FIAT 9. Bölge Satış Sonrası Müdürü Mahmut Genç ve FIAT Teknik Eğitim ve Süreç Uzmanı Yaşar Vatansever’e Üniversitemize katkılarından dolayı şilt takdim etti. Hediye edilen teknik donanımın Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini artırmaları ve pratikte büyük kolaylıklar sağlayacağı planlanıyor.

Mayıs

2012