• 02 Mayıs 2012

Yazar Ahmet Turan Alkan Üniversitemizde Konferans Verdi

Üniversitemiz Genç Akademi Kulübü, Fen Teknolojisi ve Eğitim Topluluğu (FETET) iş birliğinde, Zaman Gazetesi Yazarı Ahmet Turan Alkan tarafından Kültür Merkezimizde bir konferans verildi. Konferansa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Eğitimci Mehmet Şarkışla, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Yazar Ahmet Turan Alkan öğrencilere derslerinde ve hayatta başarılar dileyerek sözlerine başladı. Yazar Alkan " Başarı hiçbir şey, saadet her şeydir. Aslında saadet de bir şey değil, iki cihan saadeti önemlidir." dedi. Hayat tecrübelerinden bahseden Alkan "Niçin mimarları sıkıştırmıyor ve onlara toplumsal baskı uygulamıyoruz? Niçin mimari ürünler bizim son derece dışımızda? İçini açıp bakmadan kurcalamadan tükettiğimiz bir sanat biçimidir. Biz güzellik kavramını da acaba tüketiyor muyuz? Şüphesiz tüketiyoruz, herkesin kendine göre bir güzel çirkin değerlendirmesi var. Niçin şehirlerimiz çarşılarımız çirkindir? Acaba bu içimizdeki bir şeyin dışarıya aksettirilmesi midir? Acaba çirkinlik günah mı? Günah dediğimiz şeyin bir yüzü de acaba çirkinlik mi? Çirkinlik sadece insanların güzel veya çirkin olmamasıyla ilgili bir şey değil. Estetiğe uzaydan gelmiş bir olay gibi bakmamalıyız. Estetik bir sağduyudur. Güzellik sağduyusudur." şeklinde konuştu. Yazar Alkan konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Ardından Rektör Prof. Dökmetaş Alkan'a günün anısına onurluk verdi.