• 29 Nisan 2012

Rektör Yardımcısı Prof. Toparlı, Türkçeye Gönül Veren Öğrencilerimizi Ziyaret Etti.

Eğitim Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerimizden duyarlı davranış. Öğrencilerimiz “Türkçenin Sesi Projesi” kapsamında Buruciye Medresesi önüne açtıkları sergiyle Türkçe kelime kullanımına dikkat çekmeye çalışıyor. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Toparlı öğrencilerimizi açtıkları sergide yalnız bırakmayarak öğrencilerimizi ziyaret ederek sergilerini gezdi. Yabancı kelimelerin ve Türkçe anlamlarının bulunduğu bir sergi açan öğrencilerimiz insanları Türkçe kelime kullanımı konusunda daha duyarlı olmaya davet ettiler. Öğrencilerimizle sohbet ederek şükranlarını belirten Prof. Toparlı “Türkçemize gelecekte sizler sahip çıkacaksınız” dedi. Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Burcu Çapar, esnafta ve vatandaşta Türkçe kelime kullanımı hissiyatını uyandırmayı hedeflediklerini söyledi. Çapar; “Esnafın birçoğu yaptığımız araştırma ve anketlerde yabancı kelimelerin akılda daha kalıcı olduğu için tabelalarında kullanmayı tercih ettiklerini söylediler. Ancak Türkçemizde yabancı isimli iş yerlerinin Türkçe karşılıklarının da kamuoyunun hafızasında kalıcı olacağına inanıyoruz. Bunun için burada bir sergi açarak vatandaşlarımızı ve esnafımızı Türkçe konusunda bilinçlendirmek için çabalıyoruz” şeklinde konuştu. Proje kapsamında vatandaşlara kitap okuma ayracı dağıttıklarını belirten Çapar, etkinliğe katılan vatandaşlara ise çeşitli hediyeler vereceklerini bu hediyeler arasında giysi, yazım kılavuzu, sözlük ve çocuklar için ise oyuncakların yer aldığını kaydetti.