• 29 Nisan 2012

Gazeteciliğin Püf Noktaları Anlatıldı

Üniversitemiz Gençlik Merkezi Kulübü CUGEM ve Aktif Medya Kulübü tarafından “Gazetecilik Pratikleri ve Püf Noktaları Günümüzde Yerel Basın” konulu konferans düzenlendi. Merkezi Amfide düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Panelde ilk olarak Anadolu Basın Birliği Başkanı ve Yeni Ülke Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Çağlayan “Yerel basın, ulusal basının can damarıdır. Ulusal basın bu kaynaktan beslenmektedir; onun varlığıyla güç kazanmaktadır. Şayet yerel basın olmasaydı İstanbul merkezli büyük gazeteler Anadolu’daki haber kaynaklarından yoksun kalırlardı. Bu durumda onlar da İstanbul’a sıkışıp yerel kalırlardı. Güç şartlarda ayakta kalma savaşı veren Anadolu’daki basın, ulusal basının bir anlamda mektebidir. Burada usta çırak ilişkisiyle yetişenler bir kısım gerekçelerle bir zaman sonra ulusal basında boy göstermektedir. Yerel basın deyip de geçmeyin. " dedi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise gazetecilik hayatından ve zorluklarından bahsederek gazetecilerin toplumun vazgeçilmez unsuru olduklarını, kamu ve topluma hizmet ettiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, konuşmacılara teşekkür ederek günün anısına onurluk verdi.