• 24 Nisan 2012

Dış İşleri Bakanı Sayın Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Sayın Yılmaz ÜNİVERSİTEMİZDE

Sivas’ta bazı programlara katılmak üzere gelen ve  üniversitemizi de ziyaret eden Dış İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve senato üyelerimizin üniversitemiz konulu brifingine katıldı. Bakan Davutoğlu ve Yılmaz'a Vali Ali Kolat, Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Sivas Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin,İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit,  Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile çok sayıda bürokrat eşlik etti. Bakan Sayın Davutoğlu ve Sayın Yılmaz’ı Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektörlük girişinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları ve senato üyeleri ile birlikte Rektörlük girişinde karşıladı. Rektör Dökmetaş Bakan Davutoğlu ve Yılmaz’a ilk olarak rektörlük katında bulunan tanıtım standını gezdirdi. Bakan Davutoğlu ve Yılmaz daha sonra Üniversitemiz Senato Salonunda senato üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile Sayın İsmet Yılmaz burada Üniversitemiz, fakülteler, meslek yüksekokulları, yüksekokullar  ve diğer bölümler hakkında Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve senato üyelerinden bilgi aldı. Son 4 yıl içinde yapılan hayırseverlerimiz tarafından katkı sağlayan eserler hakkında bilgi veren Rektör Dökmetaş ayrıca yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantı sonunda Rektör Prof. Dökmetaş Bakan Sayın Davutoğlu, Sayın Yılmaz ve Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'na günün anısına Kongre Binası kabartmalı onurluk verdi.