• 24 Nisan 2012

Prof Dr Mahir Tevruz Kız Yurdu ile Lütfü Abay Erkek Öğrenci Yurdunun Açılışı Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ve Milletvekillerimizin Katılımı ile Gerçekleşti.

Açılışlarla dolu bir hafta geçiren üniversitemizde Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, hayırsever iş adamları Prof. Dr. Mahir Tevruz ve Lütfü Abay tarafından üniversitemiz merkez yerleşkesine yaptırılan kız ve erkek öğrenci yurdumuzun açılış törenine katıldı. Yurt önünde gerekleştirilen törene Vali Ali Kolat, Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Müsteşarı Habib Soluk, TSO Başkanı Osman Yıldırım, Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, İş Adamları Prof. Dr. Mahir Tevruz, Lütfü Abay, Edip Önder, Ahmet Ünal, Mehmet Ceylan, Ali Kösedağ fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk olarak grubunda birinci olan Üniversitemiz Halk Oyunları ekibinin gösterisi yer aldı. Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz dostların insanları hatırlamasının kolay olmadığını, hatırlanabilmek için ölümsüz eserler bırakmak gerektiğini söyledi. Bakan Yılmaz “ Ölümsüz eserlerden birisi budur. Üniversitemizde öğrenci sayısı arttı. Öğrencilerimiz gelsin diyoruz, diyoruz da kalacak yer var mı diye sorar öğrenci. O halde daha fazla öğrencinin gelmesini istiyoruz isek Sivas’ta öğrencilerin kalabileceği yerler lazım. İşimiz çok. Çok şey yapmamız lazım. Türkiye yükselen yıldız, az zamanda çok işler yaptık. Bundan sonra ise yapacak çok şeyimiz var" dedi. Vali Kolat ise “İki gündür gerek Sivas’ımızda gerekse üniversitemizde güzel şeyler oluyor. Bu güzellikleri gördükten sonra daha da gayretleniyoruz.“dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Milletvekili Ali Turan ise Prof. Dr. Mahir Tevruz ve Lütfü Abay’a yurdu yaptırdıkları için şükranlarını belirtti. Vekil Turan, “ Geçmişteki yurtlarla bugünkü yurtlar arasında çok fark var. Açılışlardan dolayı onur ve gurur duyuyoruz.” Şeklinde konuştu. Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise Prof. Dr. Mahir Tevruz ile Lütfü Abay’ın öncü olduklarını  vurguladı. “ Üniversitemize katkı sağlayan herkes bizim için kutsal. Yeter ki biz öğrencilerimize sahip çıkalım. Devletin temel amaçlarından bir tanesi bu. Sağlık ve eğitim konusunda destek vermek. Başı sıkıntıya düşen karnı aç olan herhangi bir sıkıntısı olan kişi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kolları arasındadır. Devletimiz çok güçlü bir devlet. Yapılacak olan yeni yurtlarımızla birlikte üniversitemizin yurt problemi kalmayacak.” Diyerek yurdu yaptıran hayırsever iş adamlarımıza şükranlarını belirtti. İş Adamı Prof. Dr. Mahir Tevruz ise hayırların ömrü yettiği sürece devam edeceğini ifade ederek yurdun yapımı hakkında bilgi verdi. Prof. Tevruz “Devlete çok fazla yük olmadan Divriği’ne Sağlık Bilimleri Yüksekokulu açmak istiyorum. Sivas’lı ve Divriği’li olmakla gurur duyan bir insanım.”dedi. Hayat hikâyesini anlatan Tevruz yurdun öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni etti. İş Adamı Lütfü Abay ise, çocukluk yıllarında yaşadığı sıkıntıları anlatarak öğrencilerimizin vatana millete saygılı, iyi birer evlat olmalarını temenni etti. Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yurdu yaptıran iş adamlarımıza onurluk verildi. Ardından Bakan Sayın Yılmaz ve beraberindekilerle birlikte yurdun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından davetliler hep birlikte yurdu gezdi.