• 26 Mart 2010

Avrupa Birliği Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu Birinci Toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas   Valiliği'nde  gerçekleştirilen  toplantıya  Sivas  Valisi  Ali  Kolat, AB  Genel  Sekreter  Yardımcısı  Mehmet  Cangir,  Sivas  Vali Yardımcıları,  Sivas  Belediye  Başkanı  Doğan  Ürgüp,  Üniversitemiz   Rektörü   Prof. Dr.  İlyas  Dökmetaş,  İl -ilçe  Daire  ve  Kurum Müdürleri,  AB  Uyum,  Dayanışma  ve  Yönlendirme  Kurulu  üyeleri  katıldı.  Slayt   gösteriminin  ardından  bir   konuşma  yapan,  AB  Genel Sekreter   Yardımcısı   Mehmet  Cangir,  AB  stratejilerini   ve  AB   ile  gelinen   noktayı   aktarmak   için  Sivas'a   geldiğini   belirterek,  AB'ye  üyelik  müzakerelerini   sabır   ve  kararlılık   ile  sürdürdüklerini  ifade  etti.  AB'ye  olan  yaklaşımlarımızın  somutlaştırılması  gerektiğini  aktaran Cangir,  AB'ye  girmek  istememizin  ve  bu   kadar  çok  mücadele  etmemizin  asıl  sebebi,  vatandaşlarımızın  yaşam  standartlarının  yükselmesini   istediğimiz   içindir.  Türkiye'de  vatandaşlarımızda   AB  konusunda   bir  takım  korkular  var.  Ama  hiç  kimsenin  bir  korkusu  olmasın.  Biz  ekonomik  bakımdan  Avrupa'da  6.  güçlü  ekonomisiyiz " dedi.  Vali   Kolat   ise,  Valilik   bünyesinde  bulunan  AB  Büro'sunun  ve  Cumhuriyet   Üniversitesi'nin  AB  müzakereleri   ile  ilgili  olarak  önemli  çalışmalar   yaptıklarını   ifade  ederek,   "Hep   beraber  iyi   projeler  elde  edildiği   taktirde, iyi   işler  çıkacağına   inandığını   vurguladı.   AB'ye  üyelik   müzakerelerinde  Ankara'da  yapılan  çalışmaların  taşra  kentlerine   çok  geç   ulaştığını   belirten  Kolat,  Ankara  ile  aramızda   bir   birim   oluşturarak,  Vali  Yardımcımız   Kemal   Şahin'in   önderliğinde, AB   Uyum   Dayanışma  ve  Yönlendirme   Kurulu  ile  süreç’in   gözleneceğini  ve  en  iyi  şekilde  tanıtılacağını  ifade  etti.