• 24 Nisan 2012

Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, Günay Soluk Kreş ve Anaokulumuzun Açılışını Gerçekleştirdi

Divriği Nuri Demirağ Yurdumuzun açılışının ardından Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz üniversitemize gelerek Hafik Belediyesi, Hafikli İş Adamları ve İş Adamı Ahmet Ünal tarafından yaptırılan Kreş ve Anaokulunun açılış törenine katıldı. Bakan Yılmaz'la beraber Vali Ali Kolat, Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk eşi Günay Soluk, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, TSO Başkanı Osman Yıldırım, Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, Hatay Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, Hayırsever İş Adamlar Prof. Dr. Mahir Tevruz, Edip Önder, Ahmet Ünal, Ali Kösedağ, Mehmet Ceylan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz eğitimde  ilk aşamanın anaokulu olduğunu vurgulayarak "Türkiye'de eğitimde kaliteyi, çeşitliliği ve farklılığı getirdik. 21.yy.’da Türkiye, bölgesinde nasıl lider bir ülke olması gerekiyorsa o şekilde eğitim vereceğiz. Biz bir ve birlik olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Bugün burada Sivaslı kardeşlerimin hemşerilerimin birliğini görüyorum. Sivas'ta çok güzel, eserler ortaya  çıkıyor bugünde burada bir örneğini görüyoruz. Ben bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçenleri kutluyorum. Sivas’ta talep etmesini bilirseniz çok işler yapılır. Bizi diğerlerinden farklı kılan budur." dedi . Vali Ali Kolat ise ifadelerinde Sivas'ta okul öncesi eğitimin % 43'lerde olduğunu söyledi. Vali Kolat "Anaokullarımızın ve benzer okulların açılmış olması bizim için önem taşıyor. Önümüzde yapılan çalışmalarla bu oranı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Hayırseverlerimizin son zamanlarda Sivas'a ve üniversitemize gösterdikleri çalışmalar takdire şayandır. "dedi. Müsteşar Habib Soluk ise üniversitemizde öğrenci sayısının 40–50 binlere ulaşmasını ümit ettiğini söyledi. Müsteşar Soluk "Sayın Bakanım başta olmak üzere, Sayın valimiz ve rektörümüzün amansız takipleri sonunda devasa üniversiteler 3-4 kişi öğretim üyesi alırken, Sivas Cumhuriyet Üniversitemiz 25 adet öğretim üyesi aldı. Bunun ötesinde fakülteler yan dallar ve bazı ilçelerimizde yüksekokullar açıldı. 1974 yılından 2003 yılına kadar üniversitemizde yurtta kalan öğrenci sayısı 2620 civarındadır. Bugün bu sayı 2010 yılında açılan 1000 kişilik yurtla 5464'e yükseldi. Yine sizlerin öncülüğünde Sayın Rektörümüzün de büyük çaba ve gayretleri ile şu anda temeli atılan, ihale sürecinde olan ve projelendirilen yurt sayısı ilçe ve merkezlerimizdeki toplam yurt sayımızın 5050'ye ulaştığını ifade edeyim." dedi. Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise "Bugün gerçekten çok önemli bir gün. Bir ağaç dikersiniz meyvelerini vermeye başlar işte bugün o gün. İki günde 4 tane bina açıyoruz. İki ay içerisinde Hafik Meslek Yüksekokulumuzu açacağız. Zara'daki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunu açacağız. Ve temeller atacağız Nurettin Koçak bey Hafik'e Dil Okulu ve yurt yapacak. Hasan Kan bey yurt yapacak. Ahmet Ünal bey ise bir ay içerisinde hasta Refakatçi Otelinin temelini atacak. Ne mutlu gün. onlarca eser ortaya çıkıyor, ben hayırseverlerimizle Sivaslılarla gurur duyuyorum. Bakanımız ve Milletvekillerimiz bize çok büyük katkı sağlıyor. Ben katkı veren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi. Kreş ve Anaokuluna ismi verilen Müsteşar Habib Soluk'un eşi Sayın Günay Soluk ise "ismimin okula verilme kararını alan Hafikli iş adamları, belediye başkanı ve Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'a Ahmet Ünal beye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışma beni çok onurlandırmıştır mutlu etmiştir. İnsanların isimlerinin bir eğitim kurumuna verilmesinin ayrı bir anlamı olmaktadır." şeklinde konuştu. Hafik Belediye Başkanı Zeki Erdem ise okulun üniversitemize ve tüm öğrencilere hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. İş Adamı Ahmet Ünal ise " Üniversitemize katkılarının bundan sonrada devam edeceğini ifade ederek katkı veren herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Bakan Sayın İsmet Yılmaz ve Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş tarafından İş Adamı Ahmet Ünal'a Altın Madalya ve onurluk verildi. Ardından Anaokulu ve Kreşimizin açılışı gerçekleştirildi. Açılışı Bakan İsmet Yılmaz ve beraberindekiler birlikte gerçekleştirdi. Açılışın ardından Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Bakan Sayın Yılmaz ve diğer protokol üyelerine okul ve kreşimizi gezdirerek bilgi verdi.