• 22 Nisan 2012

Rektör Dökmetaş'ın Koltuğunu Zübeyde Genç Devir Aldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde Sivas Merkez Yunus Emre İlköğretim Okulu Öğrencileri Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ı makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, Okul Müdürü Mustafa Buyruk, Öğretmen Lütfiye Selin Hubbezoğlu'nun da bulunduğu ziyarette okul idarecilerini Rektör Prof. Dökmetaş makamında kabul etti. Ziyarette Okul Müdür Mustafa Buyruk Yunus Emre İlköğretim Okulunun yapısından ve çalışmalarından söz etti. Rektör Prof. Dökmetaş ise öğrencilerimize geleceğimiz sizlersiniz dedi. "Bu koltuk sizlerin koltuğu Cumhuriyetin güzelliği bu. Cumhuriyet idaresi herkesin her makama geleceğini gösteren bir idare. Farklı idare yöntemleri var oralara gelmek zordur. Sizler başarılarınız ve becerilerinizle günün birinde Rektör, Vali, Dekan Cumhurbaşkanı Başbakan olabilirsiniz. "şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Rektör Zübeyde Genç Rektör Prof. Dökmetaş'tan koltuğu devir aldı. Rektör Genç konuşmasında çok mutu olduğunu vurgulayarak, öğrenci meclisi kurup sorunlarının tartışıldığı bir ortam oluşturmak istediğini söyledi. Rektör Genç," Öğrencilerin barınma sorunlarını gidermek için konforluklar oluşturulmasını sağlardım. Maden kenti Sivas'ımız için bir Endüstri Mühendisliği Bölümü oluşturmak için uğraş gösterirdim. İlimiz daha da gelişir bu şekilde. dedi. Konuşmaların ardından Rektör Yardımcıları oluşturuldu. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş günün anısına okul idarecileri ve öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.