• 18 Nisan 2012

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Üniversitemizi Ziyaret Etti

"Maden Kenti Sivas Zirvesi II" Programına katılmak üzere Sivas'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın Muhammet Balta, Vali Yardımcıları Veysel Çiftçi ve Vefa Kaya ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ı makamında ziyaret etti. Rektör Dökmetaş, Bakan Yardımcısı Balta'ya ilk olarak rektörlük giriş katında bulunan tanıtım standını gezdirerek bilgi verdi. Daha sonra Rektörlük makamına geçen Bakan Yardımcısı Balta ve beraberindekiler Rektör Prof. Dökmetaş'tan Üniversitemiz hakkında bilgi aldı. Rektörümüz Dökmetaş Bakan Yardımcısı Balta'ya Üniversitemiz Personelinin Lojman ihtiyacından bahsetti ve TOKİ ile birlikte İdari ve akademik personel için konut üretimi konusunda ortak çalışma isteğinde bulundu. Bakan Yardımcısı Balta ise uygun arazi bulunması halinde çok katlı (1+1, 2+1, 3+1, 4+1) ve bahçali ev  (villa) tipinde konut yapılabilmesi konusunda destek vereceklerini ifade etti.

Cumhuriyet Üniversitesine Hayran Kaldım

Rektörümüz Prof. Dökmetaş ile bir süre görüşen Bakan Yardımcısı Balta Üniversitemize hayran kaldığını söyledi. Üniversiteyi çok yeşil ve gelişmiş olarak gördüğünü ifade eden Bakan  Yardımcısı Balta Rektörlük Şeref  Defteri’ni de imzaladı.  Üniversite yıllarını özlediğini vurgulayan Bakan Yardımcısı Balta, Rektör Prof. Dökmetaş'a tüm çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Rektör Dökmetaş günün anısına Bakan Yardımcısı Balta'ya onurluk verdi ve Rektörlük çıkışında bulunan Hititlilerin tarihini ele alan tanıtım işlemeli duvar ve çift başlı boğa simgesini gezdirdi.