Haberler

  • 18 Nisan 2012

"Maden Kenti Sivas II" Zirvesi Gerçekleştirildi

Üniversitemizin Büyük Destek Verdiği "Maden Kenti Sivas II" Zirvesi Yapıldı

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Vali Ali Kolat, Sivas Milletvekili Nursuna Memecan, Şehir ve Çevrecilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meftuni Yekeler, MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve çok sayıda bürokrat ile davetli katıldı. Vali Ali Kolat açış konuşmasında Sivas'ın maden sektöründeki yerine işaret ederek, kentin en önemli gelir kaynaklarından birinin ise tarım sektörü olduğunu vurguladı. Sivas'ın yüzde 65'inin tarım sektörüyle geçimini sağladığını belirten Vali Kolat "Maden sektörü açısından da Sivas çok önemli bir potansiyele sahiptir. Sizler bunun farkındasınız. Sivas'ta 800'e yakın arama ruhsatı, 300'ün üzerinde de işletme ruhsatı vardır. Bu özellikleri ile Sivas madencilik bakımından ilk 5'e girmektedir." dedi. Sivas Milletvekili Nursuna Memecan ise özellikle bu toplantıda Sivas'ın maden kaynaklarıyla ilgili yer altı zenginlikleriyle ilgili bilgilenmek istediğini söyledi. Memecan, "Bunların değerlendirilmesi, katma değer katılarak ülkeye yararlı hâle getirilmesi ve Sivaslıya gelir kaynağı olması için ben aktif olarak ne yapabilirim bunu belirlemek için bu toplantıda bulunmak istedim." şeklinde konuştu. Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise Sivas'ta madencilik adına yapılan toplantının kendisini mutlu ettiğini belirterek konuşmacıların çevresel sorunlara duyarlılığından dolayı kendilerini tebrik etti. Bakan Yardımcısı Balta "Sivas deyince yiğit insanların yaşadığı bir şehir, Cumhuriyet kenti akla geliyor. Madenciler nerede bir toplantı yaptıysa bakanlık olarak hepsine iştirak ettik. Madencilerin sorunlarını ve sıkıntılarını biliyorum. Türkiye'de madencilik zordur." şeklinde konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen de 3 gün süren zirve boyunca Türkiye'de önemli bir etkinliği hep beraber gerçekleştireceklerini ifade etti. Çimen "Bir taraftan Türkiye'nin madencilik sektörüne bir bakış yapacağız” dedi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise madenciliğin öneminden bahsederek programda emeği geçenlere teşekkür etti.
Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmasında Sivas'ın tarihinden söz ederek Üniversitemizle ilgili çalışmalardan bahsetti. Rektör Dökmetaş Üniversitelerin temel görevlerinden söz ederek "Sivas'ın neresine kazma vurursanız vurun orada ya bir şair ya bir ozan ya da bir maden çıkar, böyle bir kenttir Sivas. Ülkemizdeki Demir Rezervlerini %40'ının Sivasta olduğunu, Altın, Bakır, Gümüş gibi  madenlerinde bulunduğunu belirten Rektörümüz; elde ettiğimiz ürünlerin hem ülkemizin gelişimi hem de dünyanın refahı  için kullanmak zorundayız dedi." ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve Çalıştay Yürütme Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı İsmail Koşum'un konuşmalarının ardından programa geçildi. Birinci Oturum Başkanlığını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Başkan Yardımcılığını Okyanus A.Ş adına Yakup Karslıoğlu yaptı. Birinci oturumda Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökçe ile Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demirci hazırladıkları sunumlarla davetlileri bilgilendirdi. Öğleden önce yapılan oturum ardından protokol tarafından katılımcılara günün anısına onurluk ve çeşitli hediyeler verildi.

18

Nisan

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B