• 16 Nisan 2012

Sekap Projesi Kapsamında Eğitim ve Okul Yöneticilerini Geliştirme Semineri” Düzenlendi.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Arttırma Projesi olarak hazırlanan SEKAP projesi toplantıları devam ediyor. Sivas Valiliği, Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize olarak gerçekleştirilen toplantıların bir ayağı olan “Eğitim ve Okul Yöneticilerini Geliştirme Semineri” Kültür Merkezimizde gerçekleşti. 13.04.2012 tarihinde gerçekleşen programa Vali Ali Kolat, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Eğitim Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi Dekanları Prof. Dr. Ayhan Öztürk, Prof. Dr. Bilal Yücel, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi,  İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akbulut, okul müdürleri ve idarecileri katıldı. Programda konuşan Vali Kolat,  Sivas'ta eğitim anlamında çok büyük bir potansiyelin olduğunu söyleyerek " Proje çerçevesi içerisinde yönetici kalitesinin yada yönetim aşaması içindeki gelişmelerin anlatmak, proje unsurları olan yöneticilerimizin vasıflarını gelişen yönetim anlayışı doğrultusunda bilgilendirmek projenin önemli unsuru. Bu vesile ile Cumhuriyet Üniversitesine, Rektörümüze dekanlıklarımıza yapılan gelişmeleri paylaştıkları için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise üniversitelerin temel görevlerinin bilimsel çalışmalar olduğunu hatırlatarak, yapılan çalışmalarla kalitenin seviyesini arttırılmasına sebep olmanın gururunu taşıdığını söyledi. Rektör Dökmetaş konuşmasında " Geleceğimizin Öğretmenleri elleri öpülesi hocalarım. Bizler sizlere minnettarız. Bazı dallarda bilgiyi yenilemezseniz çağın gerisinde kalıyorsunuz. Bu proje Türkiye'nin ve Sivas'ın projesi bu zorunluluğu ve sorumluluğu ben hissediyorum. Okullarımıza maddi ve manevi her konuda destek vermeliyiz. Üniversitelerle Sivas'ın ve kurumlarının iş birliği işte burada. Bizler ülkemizi öğrencilerimize emanet edeceğiz. Bütün hocalarımızın bilgilerini yenilenmesi ve kaliteyi arttırması gerekir." şeklinde konuştu. Milli Eğitim Müdürü Turan Akbulut ve Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir'in konuyla ilgili sunum ve konuşmalarının ardından Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk  "İnsan Ve Yönetim" adlı sunumunu yaptı.