Haberler

  • 16 Nisan 2012

"Türkiye'de Güvenli Gıda Uygulamaları ve Helal Gıda" Anlatıldı

Akademi Sohbetleri devam ediyor. Hafik Meslek Yüksekokulumuzda bu hafta "Türkiye'de Güvenli Gıda Uygulamaları ve Helal Gıda" konusu anlatıldı. Hafik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy'un sunumunu yaptığı program Hafik Göl Restoran'da gerçekleşti. Programa Vali Ali Kolat, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Doğanşar Kaymakamı Recep Öztürk, Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, fakülte dekanları, Kutlutaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Koçak, Örnek Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Örnek, Müteahhit Osman Kara, Ünal İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, öğretim üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Program öncesinde konuşan Rektör Prof. Dökmetaş, iş adamlarımızın Üniversitemiz ve Hafik'e önemli katkılar sağladığını ve bundan sonrada sağlayacağını ifade ederek İş Adamı Nurettin Koçak'ın 35 yıl sonra doğup büyüdüğü topraklara döndüğünü vurguladı. Prof. Dökmetaş "Biz Akademi Sohbetlerini her hafta halkla bütünleşerek bilimsel anlamda konferanslar veriyoruz. Güvenli gıda çok önemli. Bu günlerde gıdalarda yapılan usulsüzlükler söz konusu. Bunların önüne geçilmesi ve doğal gıda tüketimi gerekli. Helal gıda çok önemli. Dünya belirli konularda çok hassas. Ne yediğimizi bilmek istiyoruz." dedi. Konuşmanın ardından Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy sunumunu gerçekleştirdi. Programın ardından Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Vali Ali Kolat ve iş adamlarına çeşitli kitaplar hediye etti.

16

Nisan

2012

Haberler