• 11 Nisan 2012

Eczalık Fakültemizin Geçici Hizmet Binası Açıldı

Üniversitemizde açılan, geçici olarak Tıp Fakültemiz Binasında hizmet verecek olan Eczacılık Fakültemiz törenle açıldı. Fakültemizin açılışına Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dökmetaş, beraberindekilerle birlikte basın mensuplarına daha önce Tıp Fakültemizin hizmetine açılan Kütüphane ve Bilgisayar Laboratuvarını gezdirerek bilgi verdi. Rektör Dökmetaş şöyle konuştu. "Cumhuriyet Üniversitesinde sağlık bilimleri ile ilgili olarak 5 fakültemizin beşi de tamamlanmış oluyor. Üniversitemize daha önce kurulan Tıp, Sağlık Bilimleri ve Diş Hekimliğinin yanı sıra son dört yıl içinde iki fakülte daha ilave ettik. Veteriner Fakültemizin ardından Eczacılık Fakültemizi açıyoruz. Allah kısmet ederse eylül-ekim dönemine ek kontenjandan öğrenci almaya başlayacağız. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Sadece Rektör’ün veya Eczacılık Fakültesi Dekanı’nın çalışması yetmiyor. Burada siyasetçilerimizin, bürokratlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, iş adamlarımızın ve hayırseverlerimizin ve özellikle siz basın-yayın organlarımızın katkı vermesi lazım. Bunlar olduğunda Sivas'ta Sağlık Üniversitesini kurmak mümkün. Ben fakültemizin hayırlı olmasını diliyor, herkese teşekkür ediyorum." dedi. Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tijen Kaya Temiz ise eğitim-öğretimi önümüzdeki döneme yetiştirmeye çalıştıklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti "Bugün itibarıyla araştırma görevlisi ilanı çıktı. Çok yakında inşallah öğretim üyesi ilanı çıkacak. Sivas'ta böyle bir fakülteyi açmış olmanın Üniversite camiası olarak gururunu yaşıyoruz. Sivas ve Sivaslılara hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Açılışın ardından Rektör Dökmetaş ve beraberindekiler geçici olarak hizmete açılan fakülte binasını ve daha önce Tıp Fakültesinde yenilenerek hizmete açılan fakülte kantinin gezdi.