• 11 Nisan 2012

Kanser Hastalarımıza Müjde

Tıbbi gelişmeleri yakından takip eden Hastanemizde Nükleer Tıp Anabilim Dalı bünyesinde özellikle kanser hastalarının tanı ve tedavi sürecinde önemli bir yer tutan, en ileri tetkik yöntemlerinden biri olan PET/CT ünitesi hastaların hizmetine açıldı. Ünitenin açılışına Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve hastane yönetimi katıldı. Ünitenin açılışının ardından Nükleer Tıp ABD Başkanı Prof. Dr. Taner Erselcan, Rektör Prof. Dökmetaş ve beraberindekilere üniteyi gezdirerek bilgi verdi. Basın mensuplarına bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Onkoloji Hastanemiz, Radyoloji Bölümü ve Nükleer Tıp'ta yapılan yeniliklerle beraber buranın bir kanser tedavi merkezine dönüştürüldüğüne dikkat çekti. Rektör Dökmetaş "Devlet Planlamadan alınan projenin de tamamlanmasının ardından Sivas'ta her türlü kanserin tedavi edildiği, tanısının konulabildiği ileri bir merkez aşamasına gelmiş olacağız. Böylece farklı şehirlerden Sivas'a hastalar akın akın gelmeye başlayacak. Gerçekten ilimiz için büyük bir avantaj. Ben Üniversitemizle gurur duyuyorum. Halkımızın hizmetine güzel bir yer kazandırdık, hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. " dedi.

Hastalarımız Büyük Şehirlere Gitmek Zorunda Kalmayacak

Nükleer Tıp ABD Başkanı Prof. Dr. Taner Erselcan ise, Ünite hakkında bilgi vererek "Buradaki sadece bir cihaz değil, bir sistem kurulmuş durumda. Özellikle Onkolojik hastaların son derece fayda görebileceği bir görüntüleme sistemi. Bugüne kadar Türkiye'de pekçok merkez bu ünitenin açılması için çaba gösterdi. Biz birçok üniversite ile beraber eş zamanlı olarak sistemi devreye sokmuş olduk. Bu sistem Hacettepe'de altı ay önce devreye girdi. Görüntüleme sistemi son teknoloji anlamında nitelendirilen bir sistem. Böyle bir sistemin Üniversitemizde kurulmasından dolayı son derece gurur duyuyoruz. Bu sayede hastalarımızın büyük bir çoğunluğu farklı merkezlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Sistemimiz sayesinde şimdi her türlü hastanın özellikle tanı, tedavi ve takibi açısından büyük katkıları olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Nisan

2012