• 10 Nisan 2012

Emniyet Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yıl Dönümü, Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından Düzenlenen Programla Kutlandı.

Emniyet Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıldönümü Sivas'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Sivas Polis Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda yapılan programa Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk'un eşi Gülay Soluk ile Sivas protokolü tam kadro katıldı. Protokol ilk önce Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım stantlarını gezdi. Programda konuşan Vali Ali Kolat Emniyet Teşkilatı'nın 167 yıldır gururla Türkiye'ye hizmet verdiğini söyledi. Kolat, “Teşkilat bugün 250 bine yaklaşan camiası ile 167 yıldır ülkemize gururla hizmet vermektedir. Polislerimiz, çeşitli suçlar için ciddi manada eğitim almıştır. Hayatları pahasına bu hizmeti sürdürmektedirler.” şeklinde konuştu. Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ise, Polis Teşkilatı'nın Türkiye'de huzuru sağlamak amacıyla kurulduğunu söyleyerek teşkilatın gece gündüz çalıştığını söyledi. Seyhan, "İnsanlığın can güvenliğini korumak için kurulan teşkilatımız ülkenin köklü kuruluşlarından olmuştur. Emniyet teşkilatı Türk milletinin iradesi ile oluşmuş, Atatürk İlke ve İnkılaplarının gölgesinde görev yapmıştır." dedi. Emniyet Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen; şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Rektör Prof. Dökmetaş ise "Hayalimdeki Polis" konulu resim yarışmasında dereceye giren Nene Hatun Anaokulu Birincisi Beyza Erkoca, ikinci olan Kılavuz Anaokulu Öğrencisi Meryem Kale ile üçüncü olan Ahmet Türkseven İlköğretim Okulu Ana Sınıf Öğrencisi Berra Doğan'a çeşitli hediyeler verdi.