• 09 Nisan 2012

"Sağlıkta Değişim: Değişimin Yönetimi"Sempozyumu Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ile Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü işbirliği ile  "Sağlıkta Değişim: Değişimin Yönetimi" adlı program düzenlendi. Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan GÜNEY Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı ve Sempozyum eş başkanı Yrd.Doç.Dr Gülfer BEKTAŞ Marmara Üniveristesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm başkanı ve dekan yardımcısı Prof.Dr. Mehveş Tarım , fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dökmetaş, Sivas ve Üniversitemizin tarihinden bahsederek akademisyenler ve öğrencilerimizle gurur duyduğunu ifade etti. Rektör Dökmetaş konuşmasında "Üniversitelerin temel işlevlerinden bir tanesi bilgi yollarını açmak, bilimsel bilginin toplumun lehine kullanılmasını sağlamak. Öğretim üyelerimizin görevi öğrencilerimize eğitim vermek. Birlikte, ele ele vererek bilgiden teknoloji üretmek, ürün elde ederek ürünü son hâline getirmek ve marka oluşturmak. Bunlar üniversitelerin temel görevleri." dedi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Ulusoy ise bölüm hakkında bilgi vererek bilimsel çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çekti. Son üç yılda bölümde yapılan bilimsel toplantılara değinen Yrd. Doç. Dr. Ulusoy, programda emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından konuşmacı olarak programa katılan Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney "Yönetimde Değişim ve Değişen Değerler" isimli sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Suphi Müderris Prof. Güney'e günün anısına onurluk takdim etti. İki oturum şeklinde gün boyu devam eden program sonunda İlhan Doğan tarafından " Beden Dili ve Düşünce Okuma Teknikleri" adlı konferans verildi. Rektör Prof. İlyas Dökmetaş program sonunda tüm katılımcılara onurluk takdim etti.