• 08 Nisan 2012

"Kırımlı Yazar Cengiz DAĞCI" Konulu Panel Düzenlendi

Edebiyat Fakültemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Topluluğu tarafından düzenlenen panel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulvahap Kara ve Kırım Tatar Millî Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Vakfı Başkanı Zafer Karatay'ın sunumları ile gerçekleşti. 05.04.2012 tarihinde Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dökmetaş, bir üniversiteyi üniversite yapan en büyük etkenlerden bir tanesinin bilimsel etkinlikler olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dökmetaş "Bilimsel çalışmaları ve arkasından gelen araştırmaları toplumla paylaşmak önemlidir. Bunun yanı sıra diğer bir görevimiz ise değerlerimizi hatırlamak. Geçmişle bugün arasında bir bağlantı kurmak ve geleceğe yön vermek. Siz öğrenciler bizim geleceğimizsiniz. Ben öğrenci arkadaşlarımla gurur duyuyorum." dedi ve programda emeği geçenlere teşekkür etti. Topluluk Başkanı Eren Yılmaz'ın konuşmasının ardından panele geçildi. Oturum Başkanlığını Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölüm Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Eminoğlu'nun yaptığı panelde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Apdulvahap Kara ve Kırım Tatar Millî Meclisi Türkiye temsilcisi ve Emel Vakfı Başkanı Zafer Karatay Kırımlı Türklerin Nazi Kamplarında geçirdikleri zor yıllar ve o kamplarda yaşam mücadelesi veren Yazar Cengiz Dağcı'nın hayatı hakkında bilgi verdiler. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dökmetaş konuşmacılara günün anısına onurluk takdim etti.