• 26 Mart 2010

Üniversitemizde 864 Fidan’a Can Suyu Verildi.

Sivas   Dört  Eylül  Kültür  ve  Dayanışma  Derneği  (DEKDER)  tarafından  törenle  Rektörlük   Binasının  yan  tarafında  bulunan  araziye  toplam  864   meyve  fidanı  dikildi.  Üniversite  ve  Sivil  Toplum  kuruluşlarını  güçlendirme   kampanyasında   DEKDER  ile  Üniversitemiz arasında   yapılan   protokol  gereği  düzenlenen   fidan  dikme   törenine  Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş,  DEKDER   Başkanı  Elvan Cantemur, Rektör  Yardımcılarımız  Prof. Dr. Meftuni  Yekeler, Prof. Dr. Ömer  Cevit,  Oda  Başkanları,  Sivil   Toplum   Kuruluşları,  Fakülte Dekanları, Üniversitemiz  Genel   Sekreteri  Muammer   Kokili,  Öğretim  Üyeleri,  İdari  personel  ve  çok   sayıda  öğrenci   katıldı.  Rektörlük binası   arkasında   bulunan  arsanın  da  ağaçlandırılmasına   karar   verilen   törende   konuşan   Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, ağaç  dikmenin  dinimiz   ve  geleneklerimiz   açısından  çok   önemli  olduğunu   belirterek  Yeşil  bir  Türkiye,  Yeşil   bir  Sivas mesajını   verdi.  Rektör  Dökmetaş, Üniversitedeki  ağaçlandırma  faaliyetlerine   destek   veren  DEKDER   üyelerine   teşekkür   etti, DEKDER  Başkanı   Elvan   Cantemur’da  dernek  olarak   Sivas'ın   vişne   şehri   olması  için  çalıştıklarını  söyledi.  Cantemur,  Üniversitemizin  sadece Rektörlük   Binası   arkasına   değil,  toprak   yapısına   göre   uygun   olan   diğer   alanlara  da  ağaçlandırma   yapacaklarını  belirtti. Konuşmaların  ardından   törene  katılan  öğrencilere   ve  protokole,  fidanların  nasıl  dikileceği   hakkında  bilgi   verildi.