• 02 Nisan 2012

Rektör Dökmetaş Sivas İletişim Merkezini Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Sivas'ta geçtiğimiz aylarda açılan, 3 gazete çıkararak yeni bir yapılandırmaya giden ve her geçen gün kendini büyüten Sivas İletişim Merkezini ziyaret etti. Sivas Olay, Sivas Memleket ve Sivas Demokrat isimli gazetelerle faaliyet gösteren binayı gezen Rektör Prof. Dökmetaş'ı ilk olarak Sivas Olay Yazı İşleri Müdürü Şeref Gülmez, Demokrat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ozan Çakır karşıladı. Gülmez ve Çakır Rektör Dökmetaş'a binayı gezdirerek bilgi verdi. Gelişmiş ve şık düzenlenen binaya hayran kalan Rektör Dökmetaş ziyarette Üniversiteyi enine boyuna değerlendirerek tüm sorulara cevap verdi. Rektör Prof. Dökmetaş son 4 yılda önemli çalışmalara imza atıldığını vurguladı. Ziyaret sırasında Ankara'da bulunan İletişim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Geneş'i telefonla arayan Rektör Dökmetaş Sivas'a kazandırdıkları güzel tesisten dolayı kendisine ve emeği geçenlere teşekkür etti. Yazı İşleri Müdürleri Gülmez ve Çakır'a, Rektörlük döneminde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dökmetaş, 4 yıllık görev süresinde hedeflerini yüzde 90-95 oranında gerçekleştirdikleri kaydetti. Özellikle 33 yıllık bir tarihi olan Cumhuriyet Üniversitesi’ne kendi dönemlerine kadar 3 hayırseverin  bina yaptırdığını söyleyen Dökmetaş, kendi dönemlerinde bu sayının 12’ye yükseldiğini ve gelecek dönemde de artarak devam edeceğini belirtti.

50 Bin Öğrenci

25 bin olan öğrenci sayısını 35 bine çıkardıklarının altını çizen Rektör Prof. Dökmetaş “İkinci dönemde inşallah bunu 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bizim dönemimizde öğrencinin yanında fakülte, YO, MYO, enstitü ve öğretim üyesi sayımız arttı. Bu sayıları ikinci dönemde daha da artırmak istiyoruz. Yine ikinci dönemde yanık merkezi, refakatçi oteli, ek binalar yapmayı hedefliyoruz. Veterinerlik fakültesini açtık, Eczacılık fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Teknoloji Fakültesine öğrenci alma aşamasındayız. Sivas’a Devlet Konservatuvarı kazandırdık” dedi.