• 25 Mart 2012

Türk Halk Müziği

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürlüğü tarafından “Türk Halk Müziği” konulu kolokyum programı düzenlendi. Kültür Merkezimizde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Program öncesinde konuşan Konservatuar Müdürü Doç. Erol Başara yeni kurulan konservatuarımızla ilgili bilgiler verdi Doç. Başara konservatuarımızın gelecek yıllarda ülkemize yeni sanatçılar yetiştirmenin haklı gururunu yaşayacağını ifade ederek programda emeği geçenlere teşekkür etti. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, sanata ve sanatçılara sonsuz saygısı olduğunu ve konservatuar merkezimizin altyapısının oluşum aşamasında olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dökmetaş,  " Sivas Türkiye'nin en güzel illerinden biri. Cumhuriyet kenti, Selçuklunun başkenti, Sivas'ın tarihi çok geniş. Bu etkinlik Sivas ve üniversitemiz adına güzel bir etkinlik. Sivas güzel etkinliklerle kardeşlikle, sevgiyle bilgiyle anılmalı. Amacımız insanını, vatanını seven özgür düşünen nesil yetiştirmek." şeklinde konuştu. Oturum aralarında Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Dilek Moğulbay tarafından mini konserler verildi. Oturum Başkanlığını Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsikîsi Konservatuarı Temel Bölümler Bilimi Başkanı Prof. Dr. M. Hakan Cevher'in yaptığı oturuma geçildi. İki gün boyunca devam edecek olan oturumda birinci oturum ardından Sanatçı Nida Ateş tarafından konser verildi.

Mart

2012