• 13 Mart 2012

Vali Ali Kolat ve Rektör Dökmetaş Veteriner Fakültemizi Ziyaret Etti

Vali Ali Kolat, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile birlikte toplam 51 öğrencimizin eğitim gördüğü beyaz önlüklü genç veteriner adaylarımızı fakültelerinde ziyaret etti. Ziyarette Vali Yardımcısı Veysel Çitfçi, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Meftuni Yekeler, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Emniyet Müdürü Kemal Seyhan, Üniversitemiz Genel  Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Baktır eşlik etti. Vali Ali Kolat ve beraberindekiler ilk olarak Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara'yı makamında ziyaret etti. Dekan Kara, Vali Kolat ve beraberindekilere fakülte hakkında bilgi verdi. Ardından sınıftaki öğrencilerimizi ziyaret eden Vali Ali Kolat burada yaptığı konuşmasında "Sivas hayvancılık açısından çok iyi bir potansiyele sahip. Konya'dan sonra biz ikinci sıradayız. Mera oranı %40'lara yakın bölgemizde. Bu bölgede hayvancılık açısından iyi bir potansiyel var ama bu potansiyel maalesef değerlendirilemiyor. Biz bölgemizde aile şirketleri yerine daha büyük işletmeler olsun istiyoruz. Bu konuda sizlerin çok büyük destek vereceğine inanıyoruz. Fakültemizin açılmasından dolayı Rektörümüz ve Üniversite Senatosuna teşekkür ederim." dedi. Rektör Prof. Dökmetaş ise "Sizler bizlerin geleceğisiniz. Kısa süre içinde fakültemiz ülke genelinde önde gelen fakültelerimizden biri olacak. Sivas tarım ve hayvancılık bakımından önemli bir ilimiz hepinize başarılar diliyorum dedi." Konuşmaların ardından Mehmet Akif'i anma etkinlikleri çerçevesinde Vali Kolat, Rektör Prof. Dökmetaş ve beraberindekiler tüm öğrencilere Mehmet Akif'in SAFAHAT adlı kitabını hediye etti.

Hayvan Hastanemizin Temelleri Nisan Ayında Atılacak

Fakültelerinin bir an evvel yapılmasını isteyen öğrencilere Rektör Dökmetaş müjde vererek ilk olarak hayvan hastanesinin temellerini Nisan ayında atacağız, dedi. Hastanenin Kangal Köpeği Üretme Çiftliğinin olduğu yere yapılacağını ifade eden Rektör Dökmetaş "Uygulama alanı olarak ilçelerimizin değerlendirildiğini." söyledi. Dekan Prof. Haki Kara ise öğrencilerimizin yurt problemlerinin kalmadığını ifade ederek açıkta kalan öğrencimiz yoktur dedi.

Mart

2012