• 12 Mart 2012

I. Cumhuriyet Tıp Günleri Tamamlandı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığı,ve Sivas İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde I. Cumhuriyet Tıp Günleri düzenlendi. Programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmataş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, öğretim üyeleri ve Sivas'ta görev yapan hekimler katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dökmetaş, beyaz önlüklülerin zorluklarının olduğunu dile getirerek çalışma şartlarının zor ve meşakkatli olduğunu vurguladı. Rektör Dökmetaş "Zaman zaman karşımızdaki kişinin yerine kendimizi koymamız gerekiyor. Zaman zamanda hastaların kendileri hekimlerin yerine koyması gerekiyor. Yıllardan beri zor şartlar altında çalışıyoruz. Son zamanlarda bu tür eğitimlere ağırlık veriyoruz. Tıpla ilgili kaliteli programlar düzenliyoruz. Bu programların maddi bir karşılığı yok. Bunların manevi karşılığı ise çok büyük. Ülkemizde sağlık alanında çok güzel şeyler oluyor. Çocuk ölüm oranları geçmişe göre %10'a kadar düştü. Obezite ve sigara ile savaşta çok iyi yerlere geldik." şeklinde konuştu. Rektör Dökmetaş programı hazırlayan herkese teşekkür etti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise fakülte hakkında bilgi vererek tıp fakültelerinin görevleri sadece tıp öğrencisi yetiştirmek, onlarla ilgilenmek değil, mezuniyet sonrasında yeni gelişmeleri güncelleyerek meslektaşlarıyla paylaşmak ve onların bilgi birikimlerini arttırmak gibi görevleri de var, dedi. Dekan Köylüoğlu "Sağlık alanı bir ekip işidir." dedi. Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise "Tıp eğitimi okuldan sonrada sürekli güncellenmesi gereken bir eğitim. Bizler bunların sahaya yansımalarını görüyoruz. Kendini sürekli geliştiren eğitime adayan hekim arkadaşlarımızın daha özverili ve başarılı olduklarını söyleyebiliriz" dedi ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Hastanemiz Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Sebila Dökmetaş ise "Bu tür programların bizler için çok büyük önemi var. Bilginin en üst düzeyde paylaşılması büyük değer arz ediyor." dedi. Prof. Dökmetaş toplantının verimli geçmesini dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından program cumartesi dört, pazar günü ise dört oturum olarak devam etti. Oturumların ardından hekimlere EKG kursu verildi.

Fotoğraflar için tıklayınız.

Mart