• 06 Mart 2012

A'dan Z'ye Klinik Araştırmalar-Araştırmacı Eğitim Programı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından "A'dan Z'ye Klinik Araştırmalar-Araştırmacı Eğitim Programı" düzenlendi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dökmetaş, Üniversitemizde yapılan bilimsel etkinliklerin artışından söz ederek "Üniversitelerin bilimin ön plana çıkarıldığı, bilginin ve ulaşım yollarının açıldığı ürüne dönüştürüldüğü, insanlık adına kullanılan yerler" dedi. Sivas'ın eğitim kültür ve tarih kenti olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dökmetaş, programda emeği geçenlere teşekkür etti. Dekan Prof. Dr. Köylüoğlu ise konusunda en etkin bilim insanları ile iki gün çalışma yapılacağını ifade ederek "Klinik araştırmalar eskisiyle kıyaslaştırıldığında çok daha kısıtlamalar ve sınırlamalar getirmeye başladı hayatımıza. Dolaysıyla bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Üniversitesi yüzlerce klinik araştırmalar yaptı, bundan sonrada yapmaya devam edecek. İleriki dönemde hastalarla araştırıcılar arasında sorunların daha az yaşanması adına veya yaptığımız klinik çalışmaların bilimsel arenada daha kabul edilebilir ve güvenilir olması adına toplantının hayatımızı çok yakından ilgilendirmektedir." şeklinde konuştu.