• 02 Mart 2012

Erasmus Dış İlişkiler Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi tarafından Erasmus öğrenci değişim programı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program, Birim Koordinatörü Doç. Dr. Üzeyir Ok, birim çalışanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Doç. Dr. Üzeyir Ok, Erasmus konusunda öğrencilerimize bilgi verdi. Toplantıda Erasmus Kurul Üyesi Doç. Dr. Rana Özbakır Amca, Erasmus Programının, başvuru süreci, genel şartları, anlaşmalı ülkeleri ve üniversiteleri hakkında kapsamlı bilgi verdi. Toplantıda başvuruların 13 Mart 2012 Tarihine kadar Rektörlük Dış İlişkiler Birimine yapılması gerektiği aktarıldı. Programın sonunda geçmiş yıllarda Erasmus programından yararlanan Üniversitemiz öğrencileri tecrübelerini anlattılar. Birim personelleri ise öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. Erasmus programı çerçevesinde üniversitemize gelen İspanya Vigo Üniversitesi Maden Mühendisliği öğrencisi Pablo Sobrino Vazqez ise deneyimlerini Türkçe aktardı ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim görüyor olmanın avantajlarını dile getirdi.