• 28 Şubat 2012

Dekan Prof. Öztürk Hocalı Katliamını Anlattı

Eğitim Fakültemiz Öğrenci Kulübü tarafından Hocalı Katliamının yıl dönümü sebebiyle bir program düzenlendi. Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk tarafından Kültür Merkezi’nde verilen konferansa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Hocalı katliamının 20. yıl dönümünü anlatan Prof. Öztürk, bu coğrafyada yaşananların asla tesadüf olmadığını söyledi ve bu topraklarda acının yaşanmadığı, gözyaşının dökülmediği hiçbir günün olmadığını sözlerine ekledi. Prof. Öztürk "Ortadoğu bir savaş merkezi. Kurtarıcıları bile insanları katletmekten geri durmuyorlar. Hocalı katliamı bizim yaşadığımız ne ilk ne de son katliam." dedi. Azerbaycan ve Hocalı’nın stratejik ve coğrafik konumundan bahseden Dekan Prof. Öztürk " Hocalı’ya yapılan saldırıyla yalnız kundaktaki değil, anne karnındaki çocuklar bile katledilmiş büyük bir vahşet sergilenmiş. Saldırıdan geriye kalanlar gerçekten utanç verici şeyler. Silahsız insanlar çoluk çocuk kadın erkek denilmeden Ermeniler tarafından katledilmiş soykırıma uğramışlardır. Ermeniler kendi tezleri için Rusya ve İran başta olmak üzere bölge ülkelerinin ve Batılı devletlerinin çoğunun desteğini almışlardır. Devletlerin kendi kişisel meseleleri için, sade vatandaş olarak derin düşünmek lazım. Ermeniler büyük Ermenistan projesi için Karabağ'ın, Ermenistan'a bağlanmasını istemişlerdir. " dedi.

Şubat