• 23 Şubat 2012

Üniversitemizde 2012 Garanti Bilim Ödülleri Düzenlendi

Üniversitemiz Vakfı ve Garanti Bankası tarafından her yıl düzenlenen Bilim Teşvik Ödülleri töreni bu yıl da Kültür Merkezimizde gerçekleşti. Programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültemizin Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan mini konser sunuldu. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Cumhuriyet Üniversitesinin 38 yıl önce yeşeren bir fidan olduğunu, bugün ise büyüyüp gelişen, meyve veren bir üniversite hâline geldiğini söyledi. Üniversiteye taş üstüne taş koyan tüm idari ve akademik personele, siyasetçilere, bürokratlara ve Sivas halkına teşekkür etti. Öğrenci sayısının 36 binlere çıktığını ve bu sayının 40 binlere kadar çıkmasının planladığını söyleyen Rektör Prof. Dökmetaş, Üniversitemizde faaliyet gösteren Garanti Bankası Çağrı Merkezinde toplam 300 öğrencinin faaliyet gösterdiğini belirterek öğrencilerimizin buradan katkı sağladığını vurguladı. Başka bir bankayla daha bağlantı içerisinde olduklarını ifade eden Rektör Dökmetaş, "Bankanın faaliyete geçmesiyle Üniversitemize gelecek öğrencilerin daha fazla çalışma alanına girmesini sağlayacağız. Üniversite Vakfımızdan LYS’de ilk bine girenlere bilgisayar, ücretsiz yurt temini ve burs verdik. İlk binde ve beş binde olanlara ise burs ve bilgisayar verdik. Gelecek yıl bunu artırmak istiyoruz. Hayırseverlerimizin katkıları gittikçe artıyor. Hedefimiz hastanemiz yanına bir hasta refakatçi oteli yapmak." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Garanti Bankası Çağrı Merkezi Müdürü Murat Aydın ve Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zahir Bakıcı'ya katkılarından dolayı onurluk ve teşekkür belgesi takdim etti. Teşvik ödül töreni kapsamında Fen, Sosyal, Sağlık, Güzel sanatlar ve spor dallarında dereceye girenlere danışmanlarıyla birlikte ödül ve onurlukları protokol tarafından takdim edildi.

fotoğraflar için tıklayınız.

Şubat