• 15 Şubat 2012

Rektör Dökmetaş Millî Eğitim Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen (SEKAP) Programına Katıldı

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi (SEKAP) kapsamında bir toplantı yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ayhan Öztürk de katıldı. Programda konuşan Vali Ali Kolat, son yıllarda yapılan ek dersliklerle ciddi bir boyuta geldiklerini söyledi. İlimizde ilköğretim, ortaöğretim ve okul öncesinde 130 bin öğrenci ve sekiz bin civarında da öğretmen olduğunu ifade eden Vali Kolat, “İyi bir noktada olduğumuz, ciddi manada bir eksiğimiz olmadığı kanısındayım ama nedense hep ortalardayız. Biraz gayret edilse, biraz çaba gösterilse, elbette gayret ve çaba var, okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin büyük fedakârlıklarla hizmet ettiğini biliyoruz ama bununla yetinmemeliyiz" dedi. Rektör Dökmetaş yaptığı konuşmada bu projeyi üniversite olarak desteklediklerini her alanda katkı verebileceklerini söyledi. Daha sonra söz alan  İl Millî Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise “Küreselleşen dünyada bilgiye ulaşabilen, bilgiler arasında uygun seçim yapabilen, seçtiği bilgiyi uygulayabilen ve kendisi bilgi üretebilen birey ve toplumlarla, bunu yeterince başaramayanların arasında büyük farklar oluşmaktadır. Bilgiye erişmenin, bilgiyi uygulayabilmenin ve bilgi üretebilecek yeterliğe sahip olmanın yolu eğitimdir" şeklinde konuştu. İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir de, Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (SEKAP) hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Toplantıya Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ali Taş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, okul yöneticileri ile sendika temsilcileri katıldı.

Şubat