Haberler

  • 14 Şubat 2012

Rektör Prof. Dökmetaş TSO Meclis Toplantılarının Konuğu Oldu

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısına katılan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş toplantının ardından Üniversitemizin son 4 yılını değerlendirdi. Toplantıya Oda Başkanı Osman Yıldırım, Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hilmi Ataseven, CÜ Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zahir Bakıcı, Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Mehmet Baktır ile oda meclis üyeleri katıldı. Rektör Prof. Dökmetaş sunumunda ilk olarak Üniversitemizin kuruluş döneminden bahsetti. İlçelerimizdeki yüksekokulların durumundan söz eden Rektör Prof. Dökmetaş "İlçeler büyümeden Sivas büyümez, Sivas büyümeden ilçeler büyüyemez, Hafik ve İmranlı ilçelerine Meslek Yüksekokulunu kazandırdık." dedi. Rektör Dökmetaş Zara ve Suşehri'ne ise 4 yıllık yüksekokul yapıldığını söyleyerek Zara'ya öğrenci alındığını, Suşehri'ne ise gelecek dönemde alınmaya başlanacağını sözlerine ekledi. Üniversitemiz Enstitülerine Eğitim Bilimleri Enstitüsünün eklendiğini belirten Rektör Dökmetaş, Üniversitemize Türk Müziği Devlet Konservatuarı kazandırdık, dedi. Üniversitemize 34 yılda yapılan fakülte ve yüksekokulların bilgilerini veren Rektör Dökmetaş son 4 yıl içinde kazandırılan 4 yeni fakülte hakkında açıklamalarda bulundu. Rektör Dökmetaş " Üniversitemize çivi çakan, tuğla koyan herkese teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. " dedi. Hukuk ve Ziraat fakülteleri için YÖK'le yazışmaların yapıldığını ifade eden Rektör Dökmetaş "İnşallah bu fakültelerimizi gelecek dönemde Üniversitemize kazandırılacak." dedi.

Rektör Dökmetaş 121 olan profesör sayısı bugün 174'e, 104 doçent sayısı 116'ya , yardımcı doçent sayısını ise 288'den 354'e yükselttiklerini ifade etti.

2011-2012 öğrenci tercih sıralamasında ülke genelinde 13. sırada olduğumuzu ifade eden Rektör Dökmetaş, öğrenci sayısının 25.000’den 36.000'e çıkarıldığını, önümüzdeki yıllarda bu sayıda önemli ölçüde artış olacağının altını çizdi. 34 yılda 3 bin kişilik olan yurda son 4 yıl içinde 4000 kişilik ilave yurt kazandırıldığını söyleyen Rektör Dökmetaş,  raylı sistemin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek "Öğrencilerimizin en büyük problemi ulaşım. Büyük otobüsler şart, bu problemi el ele vererek çözmemiz lazım." dedi. Hastanemizle ilgili çalışmalardan söz eden Rektör Dökmetaş, güçlendirilmeden yeni yapılandırılmalara, alt yapıdan yeni jeneratöre ve yeni hasta yataklarına kadar yapılan yeniliklerin bilgisini sunum eşliğinde verdi.

Üniversitemizin vakfının borçlardan arındırıldığını, Kolejimizin öğrenci sayısının arttırıldığını ifade eden Rektör Dökmetaş, Üniversitemizi ilk 5 binde tercih eden öğrencilerimize Vakfımızın artık burs, yurt ve bilgisayar verdiğini, öğretim üyelerine ise vakfımız tarafından teşvik verildiği söyledi. Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Osman Yıldırım ve Meclis Başkanı Mustafa Sarılar ise Rektör Dökmetaş'ın Üniversitemize yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Program sonunda Rektör Dökmetaş, Oda ve Meclis Başkanları Yıldırım ve Sarılar'a günün anısına onurluk verdi.

14

Şubat

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B