• 03 Şubat 2012

Rektör Prof. Dökmetaş TV 58'de yayınlanan "Şehre Dair Hoşbeş" Programının Konuğu Oldu.

Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş TV 58 ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu Mehmet Şarkışla'nın yaptığı “Şehre Dair Hoşbeş” programının konuğu oldu. Programda Rektör Prof. Dökmetaş, Üniversitemizin dünü ve bugününü anlattı. Son dört yılda yapılan çalışmalar hakkında merak edilen sorulara cevap veren Rektör Dökmetaş, Uygulama Hastanemizle ilgili çalışmalar başta olmak üzere son 3 yıl içinde  üniversitemize hayırseverlerin yaptığı destek ve katkılardan bahsetti. Mimarlık ve Eczacılık fakültelerinin de Üniversitemizde açıldığını belirten Rektör Dökmetaş, öğrencilerimizin sağlık kültür ve sosyal etkinliklerinden, akademik ve idari personel, eğitim öğretim yapılanmaları, sağlık alanları ve öğrenci yurtlarına kadar bir çok konuda soruları cevaplayarak yapılan çalışmaları anlattı. Rektör Prof. Dökmetaş Sivas genelinde yine son üç yılda yapılan özel yurtlar ve pansiyonların artış gösterdiğini belirterek sokak aralarına kadar bu artışın sıçradığını ifade etti. Sivaslıların öğrencilerimize sahip çıkmaları gerektiğini söyleyen Rektör Dökmetaş “Öğrencilerimiz bize anne ve babalarından emanetler. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu. İş adamı Hasan Kan'ın yapacağı 1000 kişilik 5 yıldızlı öğrenci yurdunun yer tespitinin yapıldığını ve kısa bir sürede yurdun temellerinin atılabileceğini söyledi. Cumhuriyet Teknokent ofisimizle ilgili bilgi vererek 18 firmanın ofis kiralayarak Ar-Ge çalışmalarının sürdürdüğünü de belirten Rektör Dökmetaş, iş adamlarına çağrıda bulunarak boş kalan ofisleri değerlendirmeleri söyledi. Üniversitemizin öğrenci artışından da bahseden Rektör Dökmetaş, 25000'lerde olan sayının lisans, önlisans doktora ve formasyon eğitimi alan öğrencilerle birlikte 36.000'lere ulaştığını kaydetti. Sivas'ın olmazsa olmazı olan konservatuvarın Sivas ve Üniversitemize kazandırıldığını ifade eden Rektör Dökmetaş "Sivas sazın sözün türkünün başkenti. Sivas'ta böyle bir eksiklik vardı. Bu eksikliği de açılan konservatuvarımızla giderdik." şeklinde konuştu. Yaklaşık iki saat süren programda Rektör Dökmetaş Üniversitemizle ilgili tüm merak edilenleri içtenlikle cevapladı.

Şubat