• 18 Ocak 2012

“Kök Hücre” Anlatıldı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dr. Hikmet BORAN Konferans Salonunda Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığınca “Kök Hücre” başlıklı eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kök Hücre Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Karaöz konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Dekan Yardımcıları Prof Dr Tijen Kaya Temiz ve Doç. Dr. Hilmi Ataseven ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu “Ayda bir eğitim semineri düzenlemekteyiz. Bugünkü eğitim seminerimiz ‘Kök Hücre’ konulu.” dedi ve Prof. Dr. Erdal Karaöz’ü kürsüye davet etti. Toplantıda kök’ten hücre’ye birçok alanın görevleri ve pozisyonları anlatıldı. Hücrelerle ilgili çıkan hastalıklar ve bağlantı yollarını anlatan Prof. Dr. Erdal Karagöz insan vücudunun her gün 250 gram hücre ürettiğini, sigara kullananların beyninde hücrelerin tamamen öldüğünü söyledi. Programın ardından Rektör Prof. Dökmetaş konuşmacı Prof. Karagöz’e katkılarından dolayı onurluk verdi.

Ocak

2012