• 16 Ocak 2012

Polis Meslek Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi

Türkiye ile Afganistan arasında 5 Mart 2011 tarihinde imzalanan ve Afgan polis adaylarına 6 ay süre ile Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu’nda temel polislik eğitimi verilmesini öngören mutabakat çerçevesinde eğitim gören 491 Afgan polisi, komiser yardımcısı olarak mezun oldu. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Afganistan İçişleri Bakanı Bismillah Kan Muhammadi, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Rektör Vekili Prof. Dr. Meftuni Yekeler ve çok sayıda bürokrat katıldı. Törende konuşan İçişleri bakan Yardımcısı Osman Güneş ise Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağı çerçevesinde ilişkilerin artarak devam edeceğini söyledi. Dönem birincisi olan Komiser Yardımcısı Shamsudin Hinpoor, kütüğe ismi yazılı olan onurluğu çaktıktan sonra Bakan Yardımcısı Osman Güneş'in elinden diplomasını aldı. Hediye ve ödüllerin takdim edilmesinin ardından, mezun olan Afgan polisler yemin etti.

Ocak

2012