• 06 Ocak 2012

Rektörümüz İl Genel Meclisi Toplantısına Katıldı

Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş İl Özel İdare toplantı salonunda düzenlenen İl Genel Meclisi 2012 Ocak ayı toplantısına katıldı. Rektör Prof. Dökmetaş ilk olarak Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadarki süreci değerlendirdi. 2011 yılında yapılan faaliyet ve çalışmalara da değinen Rektör Dökmetaş, Üniversitemize son üç yıl içerisinde hayırsever vatandaşlarımızın yatırımlarından tekrar söz ederek Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Üniversitemize 1700 kişilik yeni öğrenci yurdunun yapılacağı müjdesini verdi. Sivas’ın ve Üniversitemizin büyümesinin birbiriyle bağlantılı olacağına dikkat çeken Rektör Dökmetaş, hayırsever vatandaşlarımızın ve iş adamlarımızın Üniversitemize Kayseri Erciyes Üniversitesi örneğini vererek destek vermeleri gerektiğini savundu. İlçelerimize son zamanlarda verilen desteklerden bahseden Rektör Prof. Dökmetaş, Hafik ve İmranlı ilçemize kazandırılan MYO’larla ilgili bilgi verdi. Rektör Dökmetaş ilçelerimizdeki yurt sorunlarıyla ilgili büyük kazançlar sağlandığını belirterek bazı ilçelerimize hayırseverlere tarafından yaptırılan yüksekokul ve öğrenci yurtları hakkında bilgi verdi. Fakülte sayımızın 2012 yılı itibarıyla 16’ya yükseldiğini açıklayan Rektör Prof. Dökmetaş, Mimarlık Fakültemizin YÖK’ten geçtiğini, Ziraat ve Hukuk Fakültesinin açılması için çalışmaların ise hâlâ devam ettiğini söyledi. Uygulama Hastanemizin eksiklerinden de söz eden Rektör Dökmetaş, bazı alanlardaki yan dalların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi ve hastane odaklı temel güçlendirilmeler kanalizasyon çalışması asansörlerin bakımı, hasta odaları ve konforlarının arttırılması ile ilgili bilgi verdi. Hemşire açığına da değinen Rektör Dökmetaş, o konuda birçok ildeki hastanelere göre iyi durumda olduğumuzu belirtti.

34 Yıllık Su Problemimiz Çözüldü

Toplantıda Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e teşekkür eden Rektör Dökmetaş, Üniversitemizin geçmiş dönemde kullandığı atık ve kirli su problemine çözüm sağlandığını ifade ederek Üniversitemizin artık temiz ve içilebilir bir suya kavuşturulduğunun altını çizdi. Üniversitenin marka bir değer hâline kavuşturulması gerektiğini söyleyen Rektör Dökmetaş, Teknokent, Nanoteknoloji Merkezinin faaliyete geçtiğini, yakında temeli atılacak Ar-Ge laboratuvarıyla birlikte Üniversitemizin büyük bir atılım yapacağını vurguladı. Hasta refakatçi otelinin bir an önce kazandırılması gerektiğini söyleyen Rektör Dökmetaş, Üniversite Vakfının çalışmalarında değinerek Vakfımızın borç veren bir kurum hâlinden burs veren bir kuruma dönüştürüldüğünü söyledi. Kolejimizin ise öğrenci kapasitesinin oldukça arttırıldığını vurguladı. LYS sınavından üniversitemizi ilk beş binde tercih eden öğrencilere burs, diz üstü bilgisayar ve yurt imkânı sağlandığını ifade eden Rektör Dökmetaş, üniversitemizin tanıtımı ve eğitim kalitesinin arttırılması hususunda çalışmaların devam edeceğini belirtti. Rektör Prof. Dökmetaş, İl Genel Meclis Üyeleri tarafından çalışmalarından dolayı alkış alarak tüm sorulara cevap verdi. Rektör Dökmetaş toplantı sonunda Meclis Başkanı Sedat Özata ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan’a günün anısına onurluk verdi.

Ocak