• 04 Ocak 2012

Selçuk İlköğretim Okulu Öğrencileri Tıp Fakültemizi Gezdi

Selçuk İlköğretim Okulu Meclis Üyeleri, geleceğin bilim insanları küçük yürekler geleceklerine yön vermek için Tıp Fakültemizi gezdiler. Okul öğretmenlerinden Berna Göçer’in önderliğinde yapılan ziyarette öğrenciler ilk olarak Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hilmi Ataseven’i makamında ziyaret ettiler. Öğrencilere tıp alanında bilgi veren Doç. Dr. Ataseven, ilköğretim öğrencilerinin derslerinin yanı sıra akademik ve bilimsel çalışma yapan yerleri görerek bilgi almalarının son derece önemli olduğunu söyledi. Ataseven “Sizler geleceğimizsiniz. Şimdiden iyi bir altyapı oluşturulması gerekiyor. Bir Tıp Fakültesi öğretim üyesi olarak hepinizin tıp alanında eğitim almanızı isterim. “şeklinde konuştu. Öğrenciler daha sonra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu’nu da makamında ziyaret ederek tıp alanı ile ilgili merak ettikleri soruları yönelttiler. Öğrencilere hekimlik mesleğinin zor ve bir o kadar da kutsal olduğunu söyleyen Prof. Köylüoğlu “Hekim olmanın bazı şartları var. Hekim olmak için çok çalışmanız gerekir. Her meslekte olduğu gibi hekimlik disiplin gerektirir” dedi. Prof. Köylüoğlu mesleki birikimlerini anlatarak öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrenci Meclis Üyeleri daha sonra “CÜTFAM” a geçtiler. Burada öğrencilere Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altun eşlik etti. Dr. Altun öğrencilere CÜTFAM’da yapılan çeşitli araştırmalar hakkında bilgi verdi.

Ocak