• 26 Aralık 2011

"Temel ve Klinik İlaç Araştırmalarında İnovasyon"

Tıp Fakültesi Mezuniyet Sonrası Tıp Eğitimi Etkinlikleri kapsamında 23.12.2011 tarihinde Hastanemiz Hikmet Boran konferans salonunda program düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tijen Kaya Temiz, Veteriner Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Haki Kara ile öğretim üyeleri katıldı. Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Köylüoğlu, insanlık dönemi boyunca tarım, sanayi ve bilgi toplumuna geçen bir süreç yaşandığını ifade ederek, “Ülkelerin gelişmişliklerini ortaya çıkaran ve belirleyen unsurun ekonomik gücün çok önemli olduğu söyleniyor” dedi. Bilginin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Prof. Köylüoğlu, bilginin mi ekonomiye güç sağladığı yoksa ekonomi mi bilgiyi ortaya çıkarttı konusunu tarihçiler tartışıyor ifadesini kullanarak “Bilgi insanlık tarihinde hiç olmadığı kadar kıymetli bir düzeye geldi. Bilgi direk ekonomiye ve ticarete yön verir hâle geldi” dedi. Köylüoğlu bu bağlamda 21. yy.da Türkiye’nin bilgi çağını ıskalamaması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Gürdal ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Ergün "Temel ve Klinik İlaç Araştırmalarında İnovasyon" konusu üzerinde çeşitli bilgiler aktardılar. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dökmetaş konuşmacılara günün anısına teşekkür belgesi ve onurluk verdi.

Aralık