• 21 Aralık 2011

Atatürk Temsilî Olarak Ankara’ya Uğurlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Heyet-i Temsiliye ile birlikte 2 Eylül 1919’da geldiği Sivas’tan 18 Aralık 1919'da Ankara’ya geçişi, düzenlenen programla temsil edildi. Valilik, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin desteğiyle düzenlenen program, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde gerçekleştirildi. Programa Vali Ali Kolat, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Valilik adına konuşan Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü Okutmanı ve "Milli Mücadelede Sivas-108 Gün" kitabının yazarı Ahmet Necip Günaydın, Millî Mücadele yıllarında Büyük Önder Mustafa Kemal'in Sivas'ta 108 gün ağırlanmasının kent için ayrı bir övünç vesilesi olduğunu söyledi. Günaydın’ın konuşmasının ardından ATATÜRK ve silah arkadaşlarının Ankara’ya uğurlanışı temsil edildi. Tiyatro sanatçılarının temsil ettiği ATATÜRK ve silah arkadaşları, Vali Ali KOLAT ve diğer protokol üyeleri tarafından uğurlandı.

Aralık