• 19 Aralık 2011

Üniversitemizin İlk Veteriner Hekim Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından “2011 Dünya’da Veteriner Hekimliği ve Türkiye’de Mehmet Akif Ersoy Yılı” sebebiyle bir program düzenlendi. 16.12.2011 tarihinde Kültür Merkezinde düzenlenen programa belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Özcan Karataş, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dökmetaş, Mehmet Akif Ersoy’un herkes için çok değerli olduğunu belirterek “Akif’i anlayabilmek bence gençliğimizin hedefi olmalı.” dedi. Sivas’ın gelişiminde tarım ve hayvancılığın yerinin önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dökmetaş, “Veteriner Fakültemizde okuyan öğrencilerin beyaz önlük giymesi bir başlangıç. Veteriner Fakültemize büyük destek verdik. Ciddi bir kadro oluştu. Yeni ekibe katılacak öğretim üyelerimizle daha güçlü bir fakülte hâline gelecek. Ben programda emeği geçenlere teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Haki Kara ise fakülte hakkında bilgi vererek, fakültenin 201 yılında dört öğretim üyesi ile faaliyetine başladığını belirtti. Dekan Kara şu anda 16 öğretim üyesiyle eğitim-öğretime devam ettiğini, bahar ayında yapılacak yeni araştırma laboratuvarı ile fakültenin giderek büyüyeceğini sözlerine ekledi. Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Özcan Karataş ise oda çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından öğretim gören öğrencilerimiz beyaz önlüklerini giydiler. Öğrencilerimizin önlüklerini Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Rektör Prof. Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Yekeler, Oda Başkanı Karataş ve fakülte dekanları giydirdi. “Önlük Giyme” töreninin ardından “Dünya’da ve Türkiye’de Veteriner Hekimliğinin Dünü ve Bugünü” adlı sunum gerçekleştirildi. Sunumu Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Özen gerçekleştirdi. Prof. Özen’in ardından “Veteriner Hekimliği Yönüyle Mehmet Akif Ersoy” konulu sunum gerçekleştirildi. Bu sunumu ise Üniversitemiz Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağrı çağlar Sinmez gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dökmetaş ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Kara tarafından konuşmacılara günün anısına onurluk verildi.

Resimler İçin Tıklayınız

Aralık