• 19 Aralık 2011

“Sivas Okuyor” Projesi Devam Ediyor

Eğitim Fakültesi Orta Öğretim Matematik Öğretmenliği Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Sivas Okuyor” adlı proje kapsamında etkinlik düzenlendi. Sorumlu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Elik, Proje Yürütücüleri C. Nazan Gölbaşı, S. Kübra Vural, Döndü Ülger, S. Sevilay Kızışar, Menekşe Karadağlı, Zeynel Abidin Kocaoğlu, Oğuzhan Dener tarafından 16. 12. 2011 tarihinde  Sivas Merkez Kız Yatılı Bölge Okulunda (YİBO) gerçekleştirilen programa Okul Müdürü Nurettin Aktaş, sınıf öğretmenleri ve ilköğretim okulu öğrencileri katıldı. Programda konuşan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Elik, “Sivas Okuyor” projesinden bahsederek “Bu projeyi gerçekleştiren öğrenciler büyük bir özveriyle dönem başından beri büyük bir emek sarf ettiler. Buna benzer birçok projemiz devam ediyor. Bu projeler giderek büyüyerek devam edecek. Öğrencilerimiz gönüllü olarak yaptıkları ve ortaya çıkardıkları güzel bir proje.” dedi. Yrd. Doç. Dr. Elik projede emeği geçenlere şükranlarını belirterek teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Elik’in konuşmasının ardından Sivas Fasıl Heyeti ve Âşıklar Derneği üyeleri Âşık Erkani ve Âşık Gulfani tarafından “Hoş geldiniz âşık atışması” gerçekleştirildi ve âşıklar öğrencilere küçük bir konser verdi. Konserin ardından tüm ilköğretim okulu öğrencilerine 100 temel eser başta olmak üzere çeşitli yaş gruplarına uygun kitaplar dağıtıldı. Öğrenciler daha sonra hep birlikte kitap okudu.

Aralık

2011