• 15 Aralık 2011

Rektör Dökmetaş Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokuluda İncelemelerde Bulundu

Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokuluna giderek incelemelerde bulundu. Tarım ve hayvancılıkla ilgili 4 yıllık bir yüksekokulunun açılabileceğini, bunun için bölge halkının taşın altına elini koymaları gerektiğini söyledi. Şarkışla temasları kapsamında ilk olarak Kaymakam Abdullah Uçgun’a nezaket ziyaretinde bulunan Rektör Prof. Dökmetaş, daha sonra Uçgun ile birlikte Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokuluna geçti. Rektör Dökmetaş ve Kaymakam Uçgun’u, okul bahçesinde müdür yardımcısı Kadir Kalkan ve öğretim görevlileri karşıladı. Okul hakkında müdür yardımcısı Kadir Kalkan’dan bilgi alan Dökmetaş, derste olan öğrencileri de ziyaret ederek onları dinledi. Öğrencilere kendisini tanıtan Dökmetaş, ”Sizlerden birisiyim” dedi. Eğitim hayatını anlatan Dökmetaş, ”Sevgili arkadaşlar bugün Veysel’in kentindeyiz, Âşık Veysel Meslek Yüksekokulundayız. Yazıcıoğlu’nun kentindeyiz, Şarkışla’da sizlerle beraberiz. Cumhuriyet Üniversitesinin bir meslek yüksekokulundayız. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ta, Sivas’ın Şarkışla ilçesindeyiz” dedi. Daha sonra okul kantinine geçen Dökmetaş, kantinde oturan ve bilardo oynayan öğrencilerle de sohbet etti. Öğrencilere, ”Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımızdır. Aileleriniz sizleri bizlere emanet etti” diyen Prof. Dökmetaş, ”Her yüksekokulda olduğu gibi buranın da bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntıları Kaymakamımızla, okul idaremizle buradan çıktıktan sonra görüşerek halletmeye çalışacağız. Bize düşen ne varsa onu yapacağız, amacımız bir yıl önceye göre daha ileriye gitmek. Biz göreve geldiğimizde burada 600′e yakın öğrenci vardı, bugün 850 öğrenci var. Bu da %50 artış demek, gelecek yıl açacağımız yeni programlarla bu meslek yüksekokulu daha da büyüyecek. Önümüzdeki öğretim yılında iki tane öğretim görevlisi alacağız, yaz döneminde iki tane daha almayı planlıyoruz, hoca kadrosunu artıracağız” dedi. Kaymakam Uçgun’un yüksekokulla yakından ilgilendiğini ve desteğini esirgemediğini belirten Rektör Prof. Dökmetaş, ”Şarkışla büyümeden Sivas büyümez, Sivas büyümeden de ilçeleri büyümez. Şarkışla bölgenin cazibe merkezi hâline gelmeli” dedi. Şarkışla’da tarım ve hayvancılıkla ilgili 4 yıllık bir yüksek okulunun açılabileceğini ifade eden Dökmetaş, bunun için Şarkışla halkının taşın altına ellerini koymasını istedi. Dökmetaş, öğrencilere ”Başka problemleriniz de olursa hocalarınıza bildirirseniz, müdürünüze bildirirseniz veya elektronik postayla mail atınız. Biz bunların hepsini değerlendiririz” diyerek, huzurlu, sağlıklı bir eğitim dönemi diledi.

Aralık

2011