• 12 Aralık 2011

Üniversitemiz Büyük Bir Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Atıyor

Yaklaşık iki yüz öğretmen adayı öğrencimiz davranışlarıyla Türkiye genelinde büyük ses getirdiler. Eğitim Fakültemiz Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gültekin Gökçe önderliğinde “Gönüllü Öğretmenlik Projesi” başlatıldı. Proje kapsamında genç öğretmen adaylarımız Sivas merkezde bulunan ilköğretim okulu öğrencilerine her hafta sonu ücretsiz ders anlatıyor. Amaç, maddi durumu iyi olmayan ve çocuklarını dershaneye gönderemeyen velilere yardımcı olmak. Öğrencilerimiz bu projeyle herkesten alkış topluyorlar. Yaklaşık iki yüz gönüllü öğretmen Pazar günü saat 09.00 ‘da Hükümet Meydanında bir araya gelerek Sivas basının karşısına geçti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gültekin Gökçe kentteki ilköğretim okullarında dershaneye gidemeyen ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin, hafta sonu dershane ve etüt ortamından yararlanmalarını sağlamak amacıyla “Gönüllü Öğretmenlik” Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirtti. Yrd. Doç. Gökçe, öğrenim gören öğrencilerimizin hafta sonu ilköğretim okullarına giderek ilköğretim öğrencilerine gönüllü olarak ders anlattıklarını söyleyerek 11 ilköğretim okulunda 6, 7 ve 8. sınıflarda projeyi uyguladıklarını kaydetti. Yrd. Doç. Gökçe, proje kapsamında Eğitim Fakültemizde eğitim gören 350 Üniversite öğrencisi tarafından bin iki yüz ilköğretim okulu öğrencisine, her pazar 10.00-14.00 saatleri arasında ders verildiğini kaydederek, Üniversite öğrencilerinin sınıflarda çocuklarla yakından ilgilendiklerini vurguladı. Gökçe böylelikle ilköğretim öğrencilerinin hafta sonu kötü alışkanlıklar edinmelerinin önüne geçildiğini, hem de dershaneye gidemeyen çocukların etüt yapmasına imkân sağladığını belirtti. Öğrenciler ise proje hakkında bilgi vererek öğretmenlik mesleğinin adımlarını daha faydalı bir şekilde atmak istediklerini ve topluma yararlı bireyler olmak istediklerini ifade ettiler. Konuşmaların ardından tüm öğrenciler gruplar halinde kentteki ilköğretim okullarına dağıldı.

Her Sınıfta En Az İki Öğretmen Görev Aldı

Sivas Valiliği, Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğünün destek verdiği bu projede Öğretmen adaylarımız sıcacık sınıflarda öğrencilerimize ders vermenin mutluluğunu yaşadı. Minik öğrenciler hallerinden oldukça memnun kalırken öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Aralık

2011