• 09 Ocak 2010

Eski Spor Salonumuza Tırmanma Duvarı Açıldı

Türkiye  Dağcılık  Federasyonu  Başkanlığı, BESYO  ve  Sağlık  Kültür  ve  Spor  Daire  Başkanlığımızca  düzenlenen  I. Ayak  Tırmanış Yarışması   Üniversitemizde  gerçekleştirildi. Açılış  ve  yarışma  programına, Türkiye  Dağcılık  Federasyonu  Başkanı  Alaaddin  Karaca, Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, İl  Gençlik  ve  Spor  Müdürü  Salim  Kılıç   Rektör  yardımcısı  Prof. Dr. Hasan  Elden, Besyo  Müdürü  Prof. Dr.  Mehmet  Çimen, Üniversitemiz  Genel  Sekreteri  Muammer  Kokili‘nin yanı  sıra, ve  çok  sayıda  öğrenci  katıldı. Programda  ilk  olarak  konuşan  Besyo  Müdürü  Prof.Dr. Mehmet  Çimen 1. Ayak  tırmanış  yarışmasının  ve  tırmanma  duvarının Üniversitemiz  açısından  önemine  değindi.1. ayak  tırmanış  yarışması  hakkında  bilgiler  veren  Prof. Dr. Çimen, tırmanış  duvarının faaliyete  geçmesinde  başta  Rektörümüz  olmak  üzere  emeği  geçenlere  teşekkür  etti.  Sportif   faaliyetlerin  yoğun  olarak  yaşandığı üniversitemizde bir  eksikliğin  daha  giderildiğine  de  dikkat çekti. Türkiye  Dağcılık  Federasyonu  Başkanı  Alaaddin  Karaca  ise;  2006’da oluşan  branşın  gelişmekte  olduğunu  açıklayarak,  amaçlarının  tırmanış  sporunu  yaygınlaştırmak  olduğunu  aktardı.  Bu  yönde Cumhuriyet  Üniversitesinin  Sportif   faaliyetlere  değer   verdiğinin  altını  çizen  Karaca,  Yapay   tırmanma  duvarlarını  farklı  Üniversitelerde öğrencilerle  buluşturarak  amaçlarına  ulaşmak  istediklerini  kaydetti. Rektörümüz  Prof. Dr .İlyas  Dökmetaş’ta  yaptığı  konuşmada; “Üniversitemiz  öğrencilerinin  sadece  derslerine  çalışmalarını  değil, spor  yapan, çeşitli  sosyal  aktivitelere  katılan   öğrenciler  olmasını arzu  ettiklerini  ifade  etti. Dağcılık  sporu  adına  Tırmanma  Duvarının  tamamlanmasının  sevindirici  olduğunu  belirten  Rektör  Dökmetaş  Öğrencilerin  Sosyal  ve  sportif  alanlarda  kendilerini   geliştirmeleri  gerektiğini  vurguladı . Tırmanma  Duvarının  gerçekleşmesinde  ve  1. Ayak  Tırmanış  yarışmasında  öncülük  yapanlara  da  teşekkür  etti.  Konuşmaların  ardından  Rektörümüz  Prof Dr. İlyas  Dökmetaş tarafından  Dağcılık  Federasyonu  Başkanı  Alaeddin   Karaca’ya  katkılarından  dolayı   plaket  takdim  etti.  Karaca  ise, Besyo  müdürümüz Prof Dr. Mehmet  Çimen  ve  Üniversite  Rektörümüz  Dökmetaş’a  plaket  verdi.

Ocak