• 23 Aralık 2009

Gençler, Türkçe'yi Düzgün Kullanmıyor"

Üniversitemiz  Öğrenci  Konseyi  Başkanlığı  tarafından  düzenlenen  Türkçe'nin  Gücü " isimli  konferans  öğrencilerden  büyük  ilgi  gördü. Üniversitemiz  Fen- Edebiyat  Fakültesi  Çağdaş Türk   Lehçeleri   Bölümü  Öğretim  Üyesi  Prof. Dr. Recep  Toparlı  tarafından verilen konferans'a  Rektörümüz  Prof  Dr. İlyas  Dökmetaş, Fen  Edebiyat  Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr. Bilal  Yücel, Güzel  Sanatlar  Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Hüseyin  Akkaya, öğretim  üyeleri   ve  çok  sayıda  öğrenci  katıldı. Profesör  Toparlı, Öğrencilerin  ve  gençlerin,  Türkçe'ye karşı   duyarsız   kalmamaları  gerektiğine  değinerek  Türkçe'yi   Düzgün  kullanmalarının  gerekliliğine  dikkat  çekti. Türkçesi varken, yabancı  terimlerin  ve  kelimelerin  kullanılmasına  anlam  veremediğini  ifade  eden  Toparlı, dünyanın  en  zengin  dilinin de  Türkçe olduğunu  vurguladı. Gençler ve  öğrenciler  arasında  sıkça  kullanılan  yabancı  kelimelerin  hızla  yayıldığını  söyleyen  Prof. Dr. Recep Toparlı, öğrencileri  yabancı  kelimelerin  Türkçe  karşılıklarını  kullanmaları  konusunda  uyardı. Avrupa  Ülkelerinin  kendi  dillerine  çok sahip  çıktıklarını  açıklayan  Prof.Dr. Toparlı, ülkemizde  dilimize  sahip  çıkılmadığını  da  belirtti. Konferans  sonunda  Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, Profesör  Toparlı’ya  konuşmalarından  dolayı  teşekkür  etti.  Dökmetaş, Profesör  Toparlı'ya  plaket, Öğrenci  konseyi başkanına  ise, Sivas'lı  yazarlara  ait  çeşitli  kitaplar  hediye  etti.

Aralık