• 01 Aralık 2011

Üniversitemize Başarı Ödülü Verildi

Üniversitemiz 2006-2010 yılları arasında, bilimsel araştırma performansları ile dünya sıralamasında yerini aldı. Türkiye’nin küresel ölçekteki bilimsel etkinliklerine en fazla katkıda bulunan Üniversitemiz, aynı zamanda araştırma kurumları arasında da bulunması nedeniyle ELSEVIER firması tarafından “SciVal Bilimsel Yetkinlik ve Performans” ödülüne layık görüldü. 2011 yılı Ekim Ayı sonu itibariyle Üniversitemiz öğretim elemanlarınca “ScienceDirect” veri tabanı ile 86.424 makaleye ulaşılmıştır. Bilimsel üretim bazında Üniversitemiz Devlet, Özel ve Vakıf Üniversiteleri arasında 32., farklı alt disiplin dallarında Dünyada 1, 6 ve 11. sıralarda yerini aldı. Bazı alt disiplin dallarında Üniversitemiz bünyesinde görev yapan bilim insanları Dünya sıralamasında ilk sırayı almıştır. ELSEVIER firması düzenlenecek törenle Üniversitemize ödülünü takdim edecek.

Aralık