• 28 Kasım 2011

“Sanayici Bakışıyla Makine Mühendisi”

Üniversitemiz Makine Mühendisliği tarafından “Sanayici Bakışıyla Makine Mühendisliği Açılış Dersi” programı düzenlendi. 25.11.2011 tarihinde Kültür Merkezimizde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner, Genel Müdürü İsmail Timuçin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökçe, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dökmetaş, bu program “Üniversite sanayi işbirliği çalışmalarının en güzel kanıtıdır.” dedi. Rektör Prof. Dökmetaş “Öğrenci eğitiminin kalitesini artırmak temel görevlerimizden bir tanesi. Daha yüksek puanlı öğrencilerin Üniversitemizi tercih etmesi isteğimiz. Gelecekte Üniversitemizi daha yukarılarda görmek istiyoruz. Yaptığımız bilimsel yayınlarla, yapılan bilimsel çalışmaların ürüne dönüştürülmesiyle, Cumhuriyet Üniversitesi yıldızı parlayan bir üniversite ve orta Anadolu’nun merkezinde adına yakışır bir üniversitedir. Mühendislik Fakültemiz önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlerde olacak.” şeklinde konuştu. Dekan Prof. Ahmet Gökçe ise Mühendislik Fakültesinin son zamanlarda yapılan çalışmalarından söz ederek fakülte öğretim üyesi kadrosunun giderek güçlendiğini vurguladı ve programa emeği geçenlere teşekkür etti. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Makine Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi verdi. Prof. Buyruk, ülkemizin bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında kalkınmasının mühendislik çalışmalarının öncülüğü ile gerçekleştiğini söyledi. Prof. Buyruk, “Makine Mühendisliğinin özellikle kapsamlı ve uygulama sahasının genişliği ile yaşam kalitemizin arttırılması için öncü bir mühendislik dalıdır. Makine Mühendisleri yaşamın ve geleceğin omurgasını oluşturanlardır.” dedi. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dökmetaş, konuşmacılar ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner ve Genel Müdür İsmail Timuçin’e katkılarından dolayı onurluk verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner ve Genel Müdür Timuçin, ESTAŞ’ın çalışma alanlarından bahsederek ESTAŞ’ın dünü, bugünü ve geleceği hakkında davetlilere ve öğrencilerimize bilgi verdiler.

Kasım