• 08 Aralık 2009

Üniversitemizde Bologna Süreci Ele Alındı.

Sağlık  Bilimleri  Fakültesi, Sağlık  Yönetimi  Öğrenci  Kulübü  tarafından  Bologna  Süreci  Çerçevesinde  Yüksek  Öğretimde  Kazanılması Beklenen  Yeterlilikler”  adlı konferansta  Bologna  süreci  bütünü  ile  ele  alındı.  Üniversitemiz  Kültür  Merkezinde  gerçekleşen Konferansa  Rektör  Yardımcısı  Prof. Dr. Meftuni  Yekeler,  Sağlık  Bilimleri  Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr. Sema  Arıcı, Fakülte  Dekanlarımız , Öğretim  üyeleri  ve  öğrenciler  katıldı. “Konferansa  konuşmacı  olarak  katılan  H.Ü. Dış  İlişkiler  Koordinatörü  ve  Tıp  Fak.  Anatomi  ABD Öğretim  Üyesi   Prof. Dr. Selda  Önderoğlu, ilk  olarak   Bologna  sürecinde,  öğretim  üyeleri  olarak  öğrencilere  karşı  sorumluluklarının daha  iyi  yerine  getirebilmenin  yükümlülüklerinin  olduğunun  altını  çizdi. ”AB’ne  girmenin  kolay  olmadığını  yorumlayanlara, 27  üyesi olan  AB’nin   Bologna  sürecinde  46   ülkeden  oluştuğunu  ifade  ederek, geniş  bir  alanı  kapsadığını  vurguladı.  Yüksek  Öğretim  kurumlarındaki  yeterliliklerden  bahseden  Profesör  Önderoğlu, bu  alanda  öğretim  kurumlarında  sorunların  olduğunu  açıklayarak  mesleki  yeterliliklerin  net  olmasının  altını  çizdi.  “AB  dışındaki  ülkelerin  yüksek  öğretim  sistemlerini  etkileyen  bir  süreç  olduğunu bildiren  Prof. Dr. Selda  Önderoğlu, Bologna  sürecinin özünden  bahsederek  bu  sistemle  Üniversitelerin  birbirlerini  daha  iyi anlayabileceklerini  aktardı.  Program  sonunda  Prof. Dr. Selda  Önderoğlu’na  Rektör  Yardımcımız  Prof. Dr. Meftuni  Yekeler tarafından günün  anısına  plaket   takdim  edildi.”

Aralık