• 25 Kasım 2011

“Beşik Eşik, Keşik, ” İzleyenlerden Büyük İlgi Görüyor

Senaryosu ve yönetmenliği Eğitim Fakültemiz Müzik Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Kaptan tarafından yapılan  “Beşik Eşik, Keşik” adlı belgesel filmin çekimleri tamamlandı. Sivas merkezine bağlı köylerle Divriği ve Kangal gibi ilçelerde çekimi yapılan ve Sivaslı Âşıkların rol aldığı belgesel film, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Müdürlüğü (CÜBAP) tarafından desteklendi.  Film ayrıca TRT ile birlikte Belgesel Film Festivaline gönderildi. 50 dakika olan belgesel film hakkında bilgi veren Yrd.  Doç. Dr. Kaptan, filmin iki yıl süren çekimlerinin yapıldığını ardından montajının İstanbul’da yapıldığını söyledi.  Kaptan, Filmin amacının bilimsel olarak bağlama öğrenme sürecinin kayıt altına alınması olduğunu vurguladı.  Kaptan “Sivas’ın halk müziği kültürünün tarihini, gelişme sürecini ve bugünkü durumunun filmde harmanlayarak işlemeye çalıştık. İlerleyen zamanlarda Sivas’taki âşıklık geleneğini, bağlama yapım sürecini aynı şekilde kayıt altına alacağız. Film yapım süresince gördük ki Sivas, halk müziğinin beşiğinin yanı sıra her bölgesiyle halk müziği adına önemli bir kaynak” dedi.  Yrd. Doç. Dr. Kaptan belgesel filmde rol alan tüm ekibe ve projeyi destekleyen başta Rektörlük olmak üzere CÜBAP’a teşekkür etti.

Kasım

2011