• 25 Kasım 2011

“Mezunlarımız Gözüyle Türk Sigortacılığı”

Cumhuriyet Meslek Yüksekokulumuz tarafından bir program düzenlendi.  23. 11. 2011 tarihinde Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Adnan Mahiroğulları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Panelde konuşan Rektör Prof. Dökmetaş, üniversiteyi üniversite yapan özelliğin, bir zaman dilimi içerisinde bir yerden hedefe doğru yükselen ve kurumsallaşan bir yapımın oluşmasıdır, dedi. Panelistler için geçmişte Cumhuriyet Üniversitenin mensupları oldukları için gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dökmetaş öğrencilere altın öğütler verdi.  “ Hedefiniz daima daha büyük olmalı. Bulunduğunuz konumu her zaman en üst seviyeye taşımalısınız. Bizim dileğimiz günün birinde içinizden birinin burada benim konumuma gelmesi. Bakan olarak bulunmanız, başbakan veya cumhurbaşkanı olarak bulunmanız. Bunlar olmayacak durumlar değil. Bizler bütün bunları Cumhuriyetimize borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti herkese fırsat eşitliği sunuyor. Yeter ki sizler isteyin, hayal ettiğiniz her şey gerçekleşir. İki gününüz birbirine eşit olmasın. Gece gündüz çalışın.” şeklinde konuşarak paneli düzenleyenlere teşekkür etti. Okul Müdürü Doç. Dr. Adnan Mahiroğlları ise "Sigortacılık" sözcüğünün anlamından ve tarihinden söz etti. Sigortacılığın, önceden önlem alınması anlamına geldiğini belirten Mahiroğulları, "Sigorta" kavramının ilk olarak deniz ticaretinde kullanıldığını ifade etti ve Sigorta sözcüğünün İtalya’dan alındığını vurguladı. Konuşmaların ardından panelistler Murat Salman, Şenay Ercan, Nazife Yılan, Muhsin İpek, Ercan Akdemir ve Nedim Erdem sunumlarını gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdiler.

Kasım

2011